Gara şehidi Vedat Kaya'nın annesi: "CHP'ye hakkımızı helal etmiyoruz"

Şehit düşen polis memuru Vedat Kaya’nın annesi Emine Kaya, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefonla görüşme talebine karşı, "Kılıçdaroğlu bizi ne yüzle arıyor?" dedi. Acılı anne, CHP'ye hakkını helal etmediğini de sözlerine ekledi.

GÜNDEM 17.02.2021, 18:57 18.02.2021, 16:02
Gara şehidi Vedat Kaya'nın annesi: "CHP'ye hakkımızı helal etmiyoruz"

Gara’da şehit düşen polis memuru Vedat Kaya’nın annesi Emine Kaya, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefonla görüşme talebini reddettiklerini dile getirerek, "Kılıçdaroğlu bizi ne yüzle arıyor?" diyerek, görüşme isteğini kabul etmediğini söyledi.

"Kılıçdaroğlu sessiz kaldı"

Evladının ona kaçırılmadan bir gün evvel hediye olarak verdiği başörtüyü yanından ayırmadığını dile getiren acılı anne Kaya, “6 yıl evvel ağabeyinin düğünü için geldikten sonra sabah hediye etti bu başörtüyü ve akşamında kaçırıldı. O günden bu yana bu başörtüsünü yanımdan bir an olsun ayırmıyorum. Sonsuza kadar elimde olacak.

Kılıçdaroğlu 2 kez bizi aradı. Fakat biz konuşmadık. Çünkü bizi hangi yüzle aradığını soruyoruz. Kılıçdaroğlu’na 2 kez Meclis'te oğlumun gelmesini istediğimi belirttim. Bu duruma sessiz kaldı.” dedi.

"CHP'ye hakkımızı helal etmiyoruz"

CHP’ye haklarını helal etmediklerini dile getiren anne Kaya, “CHP'li bir vekil bize demiş ki 'Evladınız size hakkını helal etmeyecek.'. Nasıl oluyor bu? Helal etmeyeceği kişiler sizlesiniz. Biz de CHP'ye hakkımızı helal etmiyoruz. HDP ve PKK şerefsizdir. Benim evladım şehittir. Evladımın kanı yerde kalmayacak. HDP ve PKK, Meclis'e girmesin ve bu devletten maaş almasın. HDP ne ise PKK da odur." ifadelerini kullandı. 





Yorumlar (0)