HDP'li Semra Güzel’in ifadesi ortaya çıktı

Önceki gün yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan HDP’li Semra Güzel’in ifadesi ortaya çıktı. Yargılamanın tamamen siyasi bir süreç olduğunu öne süren Güzel, serbest bırakılmayı talep etti. 

GÜNDEM 04.09.2022, 10:14 04.09.2022, 10:16
HDP'li Semra Güzel’in ifadesi ortaya çıktı

Etkisiz hale getirilen PKK’lı teröristle geçtiğimiz aylarda samimi fotoğrafları ortaya çıkan ve uzun süre gündemi meşgul eden HDP Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığı düşürülmüştü. Hakkında 5 ay önce yakalama kararı çıkarılan Güzel, önce gün kılık değiştirerek yurt dışına kaçmaya çalıştı. Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla yakalanan Semra Güzel, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. 

“Bugün benim şahsım üzerinden asıl yargılanan HDP’dir”

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile mahkemeye ifadesini sunan Semra Güzel, iddiaların hiçbirini kabul etmediğini söyledi. Yargılamanın tamamen siyasi bir süreç olduğunu iddia eden Güzel, “Bazı fotoğrafların da içinde yer aldığı, gizli tanık beyanları ile içi doldurulmaya çalışılan bir soruşturma söz konusudur. Bu fotoğraflar sebebiyle yalnızca ben yargılanmıyorum. Diğer yargılanan herkes tutuksuz durumda bulunmaktadır. Bugün benim şahsım üzerinden asıl yargılanan HDP’dir. Bu süreci bir seçim propagandası olarak değerlendiriyorum. Bana yönetilen suçlar konusunda beraatla sonuçla emsal niteliğindeki kararlar bulunmaktadır. Serbest bırakılmayı talep ediyorum” şeklinde konuştu. 

Tutuklanmasına karar verildi

Mahkeme heyeti, Güzel’in yurt dışına kaçma ihtimalinin bulunduğunu gerekçe göstererek tutuklama kararı verdi. Okunan karar metninde; Semra Güzel’in aleyhindeki ifadeler, baz bilgileri, HTS kayıtları, terör örgütü üyeleriyle eğitim noktalarında çekilen fotoğraflar ve kuvvetli suç şüphesine vurgu yapıldı. Semra Güzel, “Mehtap Şahan” adına düzenlenmiş sahte bir kimlik ile pasaport ile yurt dışına kaçmaya teşebbüs etmiş, aynı zamanda kılık değiştirmiş hali de gözlerden kaçmamıştı.

Yorumlar (0)