Gence'de son durum: 13 can kaybı, 52 yaralı!

İşgalci Ermenistan'ın Gence şehrine düzenlediği füze saldırısı, 2'si çocuk olmak üzere 13 sivilin yaşamını yitirmesine ve 52 sivilin de yaralanmasına neden oldu. 

GÜNDEM 17.10.2020, 08:45 17.10.2020, 11:38
Gence'de son durum: 13 can kaybı, 52 yaralı!

İşgalci Ermenistan, Azerbaycan ordusu ile baş edemeyince yine sivilleri hedef aldı. Ermeni ordusu, dün gece saatlerinde Azerbaycan'ın Gence şehrinde yaşayan sivilleri füzeyle hedef aldı. Söz konusu saldırı sonucunda 13 sivil yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerden 2'sinin çocuk olduğu öğrenildi. 50 sivilin de yaralandığı bildirildi. 

Konuya ilişkin açıklamalar Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev'den geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, Ermenistan topraklarından dün gece saatlerinde füze ateşlendiğini ifade etti.

Hacıyev, işgalci Ermenilerin alçak saldırısını tekrar Elbrus olarak nitelendirilen orta menzilli balistik füze ile düzenlediğini duyurdu. 

Gence cephe hattında değil

Sivillere yönelik acımasız saldırılar gerçekleştiren Ermenilerin dün gece hedef aldığı Gence şehri, iki ülke arasındaki cephe hattında bulunmuyor. 

Gence şehrini vuran Elbrus füzelerinin menzilinin 300 kilometre olduğu biliniyor. Ayrıca, söz konusu füzelerin 700 kilogram patlayıcı taşıyabildiği ifade ediliyor. 

500.000 nüfusa sahip olan Gence şehri, Ermenistan sınırlarına 60 kilometrelik bir mesafede bulunuyor. Söz konusu şehrin, kardeş ülkenin ikinci en büyük şehri olduğu biliniyor. 

Evlere isabet etti

Ermenistan topraklarından fırlatılan Elbrus füzesi, dün gece saat 01.00 sıralarında Gence şehrini hedef aldı. Söz konusu füze, Cevathan Mahallesi'ne bağlı Hüsü Hacıyev Sokağı'nda yer alan konutları vurdu. 

Elbrus füzesi, isabet ettiği bölgede geniş bir çukurun oluşmasına neden oldu. 20 konutun yıkılmasına yol açan acımasız saldırı neticesinde Hüsü Hacıyev Sokağı'nda yer alan bütün evler ağır tahribata uğradı. 

Enkaz altında sivillere ait ayakkabılar, gardroplar, oyuncaklar, fotoğraf albümleri ve tepsiler bulundu. 

"İlk saldırıdan sonra bir daha olmaz diye düşündük"

Gence'de yaşayan siviller, Ermenilerin şehirlere saldırarak insanlar arasında panik ve kargaşa yaratmayı amaçladıklarını düşünüyor. 

Söz konusu sivillerden biri, 11 Ekim günü Ermenilerin Gence şehrine saldırdığını hatırlatarak, söz konusu saldırıdan sonra "intikamlarını aldıklarını" ve "bir daha buraya saldırmayacaklarını" düşündüklerini, fakat yeniden füze fırlattıklarını söyledi. 

"Gence'yi terk etmeyeceğiz"

Gence'de yaşayan halk, Ermenistan'ın halkı korkutmayı hedeflediğini ve sivillerin şehirden ayrılacağını düşündüklerini, fakat bunun asla gerçekleşmeyeceğini ifade etti. 

Söz konusu halk, Ermeni ordusunun sahada uğradığı ağır kayıpları hazmedemeyerek, Gence şehrini hedef aldığını aktardı. 

"Hiç ses yoktu çünkü herkes uyuyordu"

Füzenin isabet ettiği sokakta yaşayanlardan İlham Ebilov, gece saat 01.00'da patlama sesi duyulduğunu ve binaların aniden yıkıldığını söyledi.

İlham Ebilov, söz konusu saldırının ardından ilk dakikalarda hiç ses duyulmadığını çünkü herkesin o sırada uyuduğunu belirtti.

Uyurken terör saldırısına maruz kaldıklarına dikkat çeken İlham Ebilov, daha sonra çığlık ve feryat seslerinin duyulduğunu aktardı. 

İlham Ebilov, kendisinin de şaşkınlığa uğradığını kaydederek, binaların yıkılması sebebiyle her tarafın toz duman olduğunu ifade etti. 

"Evladımı bana bağışla"

Vefen Rahimova'nın 14 yaşında olan kızı da enkaz altında kaldı. Kızının kurtarılmasını bekleyen anne, "Allah'ım evladımı bağışla" diyerek feryat etti. 

Vefen Rahimova, kızıyla beraber uyuduklarını ancak onun uyanamadığını ve enkaz altında kaldığını anlattı. 

"Sivilleri kolay hedef olarak görüyorlar"

11 Ekim günü Gence'ye ilk saldırının gerçekleştirilmesinin ardından Azerbaycan, 17 köyü Ermeni işgalinden kurtarmayı başardı. 

Halk, Ermenistan'ın bu nedenle intikam almaya çalıştığını ifade etti. 

Kamil Abbasov, Ermenilerin Azerbaycan ordusuna saldıracak güce sahip olmadığını, bu nedenle sivilleri kolay hedef olarak gördüklerini söyledi. 

Kamil Abbasov, Ermenilerin sivillerden intikam almayı tercih ettiğini aktardı. 

Yorumlar (0)