Erdoğan'dan öğretmenlere müjde

Erdoğan, Öğretmenler Günü sebebiyle 81 kentten 81 öğretmenle buluştu. Cumhurbaşkanı, "Öğretmen Meslek Kanunu'nu çıkarmak için tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda. Öğretmenlerimize, başta 3600 ek gösterge olmak üzere, sağlayacağımız yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. dedi.

GÜNDEM 23.11.2021, 22:32
Erdoğan'dan öğretmenlere müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle her kentten öğretmenle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde buluştu.


"Onların hakkı ödenmez"

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

"Görevi başındayken şehit düşenler ile kazalarda hayatını kaybeden öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Hangi konumda olduğumuz fark etmeksizin, her birimiz üzerimizde büyük hakkı olan öğretmenlerimizi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ne yaparsak yapalım onların hakkını ödememiz mümkün değil. 

"Kadın öğretmen oranını yüzde 60'a ulaştırdık"

713 bin 600 öğretmenin atamasını gerçekleştirerek okullarımızdaki kadro ihtiyacını ortadan kaldırdık. Türkiye'nin dört bir köşesindeki bütün öğretmenler birbirine yakın düzeye gelmiştir. Kadın öğretmen sayısı 2002 öncesinde yüzde 50'nin çok altındayken, yasakçı zihniyeti ortadan kaldırmak suretiyle kadın öğretmenlerin oranını yüzde 60'a ulaştırdık. 

Türkiye'yi içerik ve müfredat yönünden de uyumlu bir çehreye kavuşturmuş olduk. Geçtiğimiz 19 senede en büyük bütçeyi her daim eğitime aktardık. Görevi başındaki öğretmenlerin yüzde 73'ünü biz atadık. 

"Öğretmen Meslek Kanunu hazır"

İnsana önem vermeyen, insanı baz almayan hiçbir düşünce başarı elde edemez. Eğitim gibi önemli bir alanda da insanın merkeze alınması gerekir. Eğitimciler için elimizden gelen her şeyi yaptık, yapacağız. Koşulları zorlama pahasına da olsa öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek için her adımı atıyoruz. 2002'de öğretmen maaşı 477 liraydı. Şimdi öğretmen maaşı 5 bin 100 lira. Ek ders ücretleri toplamda 165 lirayken, şimdi 1272 lira. Derslik sayısı 345 binden 601 bine çıktı. 

Öğretmen Meslek Kanunu'nu çıkarmak için tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda. Öğretmenlerimize, başta 3600 ek gösterge olmak üzere, sağlayacağımız yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."







Yorumlar (0)