Pendik’te kadın doktora saldırı

Pendik’te görev yapan doktor Esma D.’nin saçını çekerek darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli, 'kamu personeline karşı görevinden dolayı kasıtlı olarak basit yaralama' suçundan tutuklandı. Şahıs, “Bilincimi kaybettim. Ben de sağlık çalışanıyım." dedi.

YAŞAM 23.11.2021, 23:00 24.11.2021, 15:47
Pendik’te kadın doktora saldırı

Pendik Devlet Hastanesi'nde görev yapan genç doktor, 17 Kasım günü M.İ. adlı bir kadın tarafından saldırıya uğradı. Esma D.'nin saçını çeken saldırgan, güvenlik personellerinin müdahalesiyle durdurulabildi. Olayın akabinde gözaltına alınan şahıs, polis merkezindeki işlemlerin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edildi.

Kendini böyle savundu

Şüpheli şahıs, ifadesinde, “Bilimcimi kaybettim. Böyle bir şey yapacak insan değilim. Ben de hemşire olarak çalışıyorum. Doktor bana serum taktı, başımda hiç kimse yoktu. Bu esnada serumu çıkarmışım. Doktor, 'Bu serumu çıkarmış, ben bununla mı uğraşayım.' dedi. Tutuksuz yargılanmak istiyorum." diye konuştu.

Savcılık, şüpheli şahsı tutuklanma istemiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. 

Tutuklandı

Hakimlik, somut deliller bulunması, eylemin herhangi bir neden yokken gerçekleşmesi ve şüpheli şahsın kamu görevini icra eden doktora karşı işlediği suç gerekçeleriyle M.İ.'nin tutuklanması yönünde karar verdi.

Doktorun ifadesine ulaşıldı

Diğer yandan, doktor Esma D.’nin polis merkezindeki ifadesine de ulaşıldı. Esma D., “Olayın yaşandığı gün M.İ. adlı kadın müşahede odasına yatırıldı. Kolundaki serumu çıkardıktan sonra arkadan bana saldırdı. Saçlarımı eline doladı ve kopardı." diyerek şikayetçi olduğunu ifade etti. 

Yorumlar (0)