Erdoğan cezaya tepki göstermişti...Berfin'den açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Berfin Özek'e asitle saldırıda bulunan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik'e 13 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine tepki göstermesi mağdur kadını ve ailesini mutlu etti.

GÜNDEM 10.01.2020, 14:39 10.01.2020, 14:42
Erdoğan cezaya tepki göstermişti...Berfin'den açıklama geldi!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Berfin Özek'e asitle saldırıda bulunan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik'e 13 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben tüm yargı dünyasına da sesleniyorum; bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine lütfen kulak verin. Adaletin tecellisini hakta hukukta arayın." diyerek verilen cezaya tepki göstermişti.

Berfin Özek, evinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verilen cezaya tepki göstermesinin kendisini ve ailesini duygulandırdığını söyledi.

"Beni kızının yerine koyduğu için teşekkür ederim"

Erdoğan'ın tepkisi sayesinde morallerinin yükseldiğini kaydeden Özek, "Gerçekten çok duygulandım. Cumhurbaşkanımıza beni kızının yerine koyduğu için teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımızın söyleminden sonra morallerimiz yükseldi çünkü bayağı moralimiz düşmüştü. Cezanın artacağını ve savcılara vicdanen karar vermelerini söyledi. Bunu söylemesi beni çok mutlu etti. Açıkçası mahkeme kararın ardından bu kadar tepki olacağını beklemiyordum. Sokağa çıkma endişelerim halen devam ediyor. Tabii ki bir nebze olsun rahatladık." ifadelerini kullandı. 

"Üst mahkemeye çıkacağız"

Casim Ozan Çeltik'in en ağır cezayı almasını istediğini ve hukuk mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Özek, "Eski halime hiçbir şekilde dönemeyeceğim. Gözlerim belki görmeyecek ama tabii ki sanığın daha yüksek ceza almasını istiyoruz. Zaten üst mahkemeye çıkacağız. Her şeyin daha güzel olacağını umuyoruz. Adaletin sağlanacağına eminiz." dedi. 

"Konuşmaları beni çok duygulandırdı"

Erdoğan'a teşekkür eden anne Zeynep Özek, "Konuşmaları gerçekten beni çok duygulandırdı. Arkamızda olduğunu bildirdi. Bu süreçte eminim ki kızım da iyi olacak. Kızımın ve benim korkularım dinecektir." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İskenderun'un Buluttepe Mahallesi'nde geçen yıl 15 Ocak'ta, dershaneden çıkıp evine giden Berfin Özek'in yolunu kesen eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik, Berfin Özek'in yüzüne asit benzeri sıvı atmıştı.

Sağlık ekiplerince İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Berfin, ilk müdahale sonrası Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edilmişti. Berfin, gördüğü uzun tedavi sonrası taburcu olmuş ancak yüzünde ağır yanık izleri kalmıştı. Sağ gözünü kaybeden Özek'in göz kapakları ve dudağı ameliyatla yeniden yapılmıştı. 

İskenderun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanık Casim Ozan Çeltik'e "kasten yaralama" suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası vermişti. 

Erdoğan ne demişti?

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, verilen cezaya şöyle tepki göstermişti:

"Ben kanundan bahsetmiyorum, ben haktan bahsediyorum, hukuktan, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı arayacaksınız, hukuku arayacaksınız, adaleti arayacaksınız. Böyle bir olay kendi kızının başına gelmiş olsa, orada bu olayı nasıl değerlendirirsin? Kanunlara mı bakacaksın? Yoksa böyle bir hak olur mu, böyle bir adalet olur mu, buna mı bakacaksın? Onun için buradan ben tüm yargı dünyasına da sesleniyorum; bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine lütfen kulak verin. Adaletin tecellisini hakta hukukta arayın. Her zaman söylüyorum; benim yolum kanun yolu değil, hukuk yoludur. Hukuk eşittir kanun değildir. Bir defa bunu iyi anlamamız lazım." 

Yorumlar (0)