WhatsApp bu telefonlarda artık çalışmayacak

Gelen yeni güncelleme ile milyonlarca kişinin kullandığı haberleşme uygulaması WhatsApp bazı telefonlarda artık çalışmayacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.01.2020, 14:37 10.01.2020, 14:45
WhatsApp bu telefonlarda artık çalışmayacak

Popüler mesajlaşma uygulamasına yapılacak önemli güncelleme sebebiyle milyonlarca telefon çok yakında WhatsApp'ı açamayacak.

Eski sürüm Android ve iOS cihazları, Facebook'a ait olan uygulamayı 1 Şubat'tan sonra desteklemeyecek. Bazı Windows telefonları çoktan uygulama desteğini kaybetmiş durumda.

WhatsApp, kullanıcılarının güvenliği adına bu ayıklamanın bir ihtiyaç olduğunu belirtti ve kullanıcılara akıllı telefonlarının sunduğu son mobil işletim sistemi güncellemelerini yapmasını tavsiye etti.

31 Ocak'tan itibaren WhatsApp, artık bu işletim sistemleri için aktif olarak geliştirilmemesi nedeniyle "bazı özelliklerin her an çalışmayı durdurabileceği" uyarısında bulunmuştu.

WhatsApp'ın blog paylaşımında, "Aşağıdaki işletim sistemleri için artık yeni hesap oluşturamayacak ya da mevcut hesapları tekrar doğrulayamayacaksınız" diye yazıldı.

iOS işletim sistemi için

Apple cihazlarda iOS 8 ya da daha önceki bir sürümle çalışmakta olan bütün iPhone'larda WhatsApp kullanımı ocak ayı sonunda bitecek.

Apple, iOS 9'u kullanmaya 2015 yılında başlatmıştı. Bu durumda iPhone 6s ve daha yeni modellere sahip olan kişiler güvende. Tamamı olmasa da bazı eski modeller iOS 9'a güncellenebiliyor. İşte iPhone'lar ve yeni yazılımları destekleyip desteklemedikleri:

iPhone 6 / iPhone 6 Plus: WhatsApp'ı desteklemek için iOS 9'a güncellenebilir

iPhone 5 / iPhone 5s / iPhone 5c: WhatsApp'ı desteklemek için iOS 9'a güncellenebilir

iPhone 4s: WhatsApp'ı desteklemek için iOS 9'a güncellenebilir

iPhone 4 ve daha eski sürümler: iOS 9'a güncellenemez dolayısıyla WhatsApp uygulaması bu telefonlarda kullanılamayacak

Android işletim sistemi için

Ayıklama işleminden, 2011 yılında piyasaya sürülen ve Ice Cream Sandwich olarak da adlandırılan 4.0.3 sürümünden daha eski sürümlerle çalışan Android telefonlar etkilenecek.

2011 yılından önce piyasaya sunulan bu cihazların çoğu da daha yeni sürüme güncellenebiliyor, bu sayede bu telefonlara sahip kişiler WhatsApp'ı kullanmayı sürdürebiliyor.​

WhatsApp ayıklama işlemiyle ilgili olarak, "Bu mobil cihazlar, hikâyemizin önemli bir parçası olsa da, gelecekte uygulamamızın özelliklerini genişletmek için ihtiyaç duyduğumuz kapasiteye sahip değiller." açıklamasını yaptı.

Android cihaz kullananlar önce "Ayarlar" bölümündeki "Yazılım Güncelleme" başlığından telefonlarının hangi sürümü kullandığını öğrenebilirler.

Yorumlar (0)