Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '19 Mayıs' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajda "Türkiye büyüdükçe, bölgesel ve küresel anlamda liderlik yolunda güçlendikçe, gençlerimize daha fazla fırsat sunmaya devam edeceğiz." vurgusunu yaptı.

GÜNDEM 19.05.2021, 12:20 20.05.2021, 13:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '19 Mayıs' mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan,  bir mesaj yayınladı.

“Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlattığı tarihi bir gün”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs mesajında şu açıklamaları yaptı:

"Aziz Milletim… Büyük ve güçlü Türkiye’nin teminatı olan kıymetli gençlerimiz… 19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal’in Türk milletinin bağımsızlık hırsı ve arzusundan aldığı kuvvetle Milli Mücadeleyi başlattığı tarihi bir gündür. Sömürgeci, emperyalist işgalcilere karşı verdiğimiz bu mücadelede, milletimiz güçlü bir kararlılıkla birlik içinde tekrar ayağa kalkmak için ileriye atılmıştır. Türk milleti, bağımsızlık mücadelesi süresince hiçbir millete kısmet olmayan azim ve cesaretle düşmana karşı göğsünü siper ederek bayrağını, vatanını savunarak destansı bir zafere imza atmıştır. Türk gençleri de Milli Mücadeleden bugüne hemen hemen her dönemde sergiledikleri gayretle Türkiye’nin ümidi olduklarını her seferinde ortaya koymuşlardır. Biz de bugün, insanı merkeze koyan ilim ve irfan medeniyetimizden aldığımız kuvvet ve gençlerimizin verdiği enerji ve arzu ile şanlı zaferlerimizi taçlandırmak, Türkiye’yi ve milletimizi 2023 ve sonraki hedeflerine ulaştırmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz.”

“Gençlerimize daha çok fırsat sunacağız”

“Gençlerimiz inanıyorum ki hedef, vizyon ve değerlerimize sahip çıkarak teslim aldıkları bayrağı bizden çok daha ileri noktalara taşıyacak, ulusal ve uluslararası sahadaki başarılarıyla büyük Türkiye’yi güçlü bir şekilde temsil etmeye devam edeceklerdir. Tüm alanlarda stratejisini, yerli ve milli imkanlarla masada ve sahada uygulayan, emin adımlarla hedeflerine ilerleyen bir ülke olarak gençlerimizin bu anlamdaki başarılarıyla gurur duyuyor, onlara daima güveniyoruz. Gençlerimizin, onların ve milletimizin geleceği için inşa ettiğimiz aydınlık Türkiye’de spordan sanata, eğitimden istihdama bütün alanlarda kendilerine sunduğumuz imkanları en iyi biçimde değerlendirmelerini bekliyoruz. Türkiye büyüdükçe, bölgesel ve küresel liderlik anlamında ilerlemeye devam ettikçe gençlerimize daha fazla fırsat sunmaya devam edeceğiz. Tüm gençlerimizin yalnızca kendi milletimiz için değil dünyanın dört bir yanındaki mazlum toplumların, ülkemize duydukları güven ve umudun sorumluluğuyla çaba göstereceklerine inanıyorum.”

“Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yeniden kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum."

Yorumlar (0)