Bakan Yanık afet bölgesinde: Kayıpların tamamı telafi edilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Osmaniye’deki yangında zarar gören evlerde incelemeler yaparak ev sahiplerine geçmiş olsun dileklerini paylaştı.

GÜNDEM 01.08.2021, 14:38 02.08.2021, 09:19
Bakan Yanık afet bölgesinde: Kayıpların tamamı telafi edilecek

Bakan Derya Yanık, Osmaniye’deki yangınlara ilişkin, “Can kaybı olmaması bizler için mühim. Bunun dışındaki tüm kayıpları telafi edeceğiz. Vatandaşlarımız telef olan hayvanlarının bedelleri ve ev eşyaları için bir ödenek çıkardık. Dağıtımı hemen başlayacak. Bunun dışında yanan konutlara ilişkin de destekte hiçbir problem olmayacak. Hasar durumlarının belirlenmesi sonrası bütün hasarlı konutların çok hızlı bir şekilde yapımı sağlanacak.” şeklinde konuştu.

“Sorumluluk makamındaki insanlar olarak üstümüze düşeni eksiksiz bir şekilde yapıyoruz”

Yanık, yaşanan afetler sonrası yaraların el birliğiyle sarılacağını söyleyerek, “Açık bir şekilde şunu söylemek istiyorum. Böylesine büyük bir afette ülkemizin 5 ayrı ilinde en son 40’ın üzerinde noktada halihazırda süren öte tarafta Karadeniz’de devam eden ve can kaybının yaşandığı heyelan ve sele rağmen böylesine hızlı bir şekilde organize olan hükümet gerçekten çok az bulunur. Dünyanın her yerinde bu felaketler yaşanıyor. Yaraları el birliğiyle sararak üzerimize düşeni eksiksiz bir şekilde yapacağız.” dedi.

Yorumlar (0)