Bakan Nebati bu kez tarih değil, “çözüm” taahhüdü verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Samsun’da katıldığı programda enflasyon ve güncel ekonomik durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonun küresel kaynaklı olduğunu kaydeden Nebati, “Bizim özgüvenimiz yüksek, ne yaptığımızın farkındayız. Bu işin de üstesinden geleceğiz.” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 15.04.2022, 16:32 16.04.2022, 10:18
Bakan Nebati bu kez tarih değil, “çözüm” taahhüdü verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Samsun’da düzenlenen İş Dünyası Buluşması programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Nebati’nin konuşmasından öne çıkan ifadeler şu yöndeydi: “Biz, problemlerimizi asla görmezden gelen bir devlet değiliz. Bizim problemimiz nedir? Enflasyon. Enflasyon da yalnızca bize özgü değil, küresel kaynaklı bir problem. Endişelenmeyin! Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bizim özgüvenimiz yüksek. Bu işin de üstesinden en kısa sürede geleceğiz. Elinin altında sosyal medya olup da yaygara yapanları görüyoruz. Onlara birkaç ay önce de söyledim. Enflasyondan zarar gören kim varsa biz onun yanındayız. 20 senedir bu ülkeyi gayet güzel yönetiyoruz. Siz hiç merak etmeyin.”

“Borsa İstanbul’da rekor üstüne rekor kırılıyor”

“Dünyanın tamamı, enflasyondan etkilendi peki bu sorunu çözecek olan kişi kim? Diplomasi önderliği yapan, Ukrayna ve Rusya arasındaki uzlaşmayı sağlayan ve elindeki tüm imkanları kullanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırıyor. Borsada işler gayet iyi. Büyümede öncü göstergeler var. Birinci çeyrekte de aynı performansla yolumuza devam ettik. Bu sene inşanlar hem gelirimiz hem de turist sayımız artarak devam edecek. Rusya’dan turizm yönünde bazı sıkıntılar var ancak Turizm Bakanlığımız öncülüğünde alternatif pazarlara da yöneliyoruz.”



“İşsizlik rakamlarında tek haneye ilerliyoruz”

“Sayın Cumhurbaşkanımız dün esnafla bir toplantı gerçekleştirdi ve burada, çok önemli bir müjdeyi verdi. Biz, bazıları gibi reform paketi sunmuyoruz. Gittiğimiz her toplantıda herkese faydalı olarak müjdelerimizi duyuruyoruz. Biz, ucuz kredi vermeye devam ediyoruz ki siz yatırıma devam edin. Türk lirasına güveniniz tam olsun. İşlemlerinizi Türk lirasıyla yapın. Sizlerin yaptığı yatırımlar sayesinde işsizlik oranı 10,7’ye kadar indi. Tek haneli sayıya doğru hızlı şekilde ilerliyoruz. Çarklar sürekli dönüyor.”

“Dövizle işlem yapmayın, Türk lirasına yönelin”

“Bankalarımızın verdiği kredileri sıkı şekilde takip ediyoruz. Öyle bankadan kredi çekip dövize, yata, kata, altına yatırmak yok artık. Paraları, istihdam oluşturmak için harcayın. Biz, proje bazlı çalışıyoruz. Bu konuda asla tavizimiz yok. Ülkemiz, milletimiz Türk lirasının değerini bildiği, Türk lirasına güvenmeye başladığı bir sürece girdi. Dövizle işlem yapmaktan da döviz kredisinden de artık vazgeçin. Buradan tüm paydaşlarımıza sesleniyorum: Bu ülkenin parasına güvenin. Kur korumalı ile döviz kurları üzerindeki oynaklığı artık kaldırdık. Türk lirası cinsinden varlıklara eğilimi artırdık. Altın tasarruf sistemimizi kurduk. Her şey çok iyi gidiyor. Yakın zamanda verileri paylaşacağız.”

“Ürün fiyatlarını anlık takip eden sistem kuracağız”

“Ürün takibi konusunda kolları sıvadık. Yeni bir dijital sistem kurarak ürünlerin fiyatlarını buradan kontrol etmeye karar verdik. Bu şekilde fiyatların şişirilmesinin, stokçuluğun önüne geçeceğiz. Bitkisel yağlarda gümrük vergisini 30 Haziran 2022’ye kadar sıfırladık. Enflasyonla mücadele timlerimiz de ülke genelinde denetimlerine aralıksız devam ediyor. Bugüne kadar döviz kurunu nasıl kontrol altına aldıysak, bugüne kadar sıkıntıları nasıl çözdüysek bu enflasyon sorununu da o şekilde çözeceğiz.”

Yorumlar (0)