Doç. Dr. Palabıyık'tan Akşener'e 'kitap' tepkisi: "Akşener, HDP'ye göz kırpmıştır"

Bitlis Eren Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık, İYİ Partisi Lideri Meral Akşener’in, iktidara geldikleri zaman okullara dağıtacakları kitap ile ilgili açıklamaların ‘bir siyasal fiyasko’ olduğunu söyleyerek, “Meral Akşener, Medeni Bilgiler kitabını tavsiye ederek HDP’ye göz kırptı, Diyarbakır annelerini adeta yok saydı” sözlerini kullandı.

SİYASET 15.04.2022, 16:41 17.04.2022, 09:33
Doç. Dr. Palabıyık'tan Akşener'e 'kitap' tepkisi: "Akşener, HDP'ye göz kırpmıştır"

Doç. Dr. Adem Palabıyık, gündeme yönelik yaptığı açıklamada, Akşener'in “iktidara geldiğimizde okutacağız” sözlerini kullandığı ‘Medeni Bilgiler’ kitabının, İslam dini ve özellikle peygamberimize hakarete kadar varan ifadeler içeriğini dile getirdi. 

“Akşener'in gözlerini, Erdoğan düşmanlığı kör etmiştir”

Palabıyık, Akşener’in açıklamasıyla ilgili şunları söyledi:

“Akşener, hangi ülkede olduğunu bir kez daha sorgulamalıdır. İslam dinine vakıf olan vatanımızın, İslam dinine açıkça hakaret eden bir kitabın, siyasi bir lider tarafından tavsiye edilmesinin kabulü mümkün değildir. İslam, harika bir dindir ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed de örnek biridir. Hem dinimize hem de peygamberimize hakaret eden Medeni Bilgiler kitabının, derhal gündemden kaldırılması gerekmektedir. Salt, Erdoğan düşmanlığı nedeniyle  İslam dininin hiçe sayılarak bu tarz kaynaklara başvurulması ve artık muhalefet liderlerinden beklenen bir meseledir. Erdoğan düşmanlığı Meral Akşener'in gözlerini adeta kör etmiştir. Siyasal hırs sebebiyle peygamberine ve İslam dinine hakaret etmeyi göze alan Meral Akşener'in, esas niyeti daha açık bir şekilde anlaşılmıştır"

“HDP’nin tavrı, Akşener’e ilham olmuştur”

HDP'nin bölgede özellikle İslam'ın caydırıcı gücünden rahatsız olduğunu belirten Palabıyık, sözlerini şöyle tamamladı:

“HDP, özellikle bölge kentlerinde İslam ile mücadeleyi görev olarak kabullenmiştir. HDP'nin İslam karşıtı tavrı görülüyor ki Akşener'e ilham olmuştur. İslam'ın tahrifi için HDP,  elinden geleni yapmaya devam etmekte ve kendisine yeni alanlar açmaya çalışmaktadır. Bir yandan İslam'ın naslarının ehemmiyetini ortadan kaldırmaya gayret etmekte öte yandan ise dinin, aile üzerindeki etkisini azaltarak, geleneksel bağlarından kadınların kopmasına yol açmaktadır. Kürt kadınlarını özellikle dini yaşamdan kopararak, seküler bir hayatı onlara sunma hedefi gütmektedir. Diyarbakır anneleri özellikle bu meseleyi sık sık gündeme taşımıştır. Çünkü HDP, gençleri bilhassa İslam dininden kopararak PKK'ya katılmalarına yol açmıştır. PKK'nın, İslam dininin kuvvetli olduğu bir konuda başarılı olma ihtimali sıfırdır. Medeni Bilgiler isimli kitabın, gençlere okutulması İslam’ın etkisini zayıflatacak ve gençlerin HDP cephesi tarafından zehirlenerek PKK'ya doğru yönelmesine yol açacaktır. İttifak hedefiyle İslam dinini bile gözden çıkaran Meral Akşener, bu tavrıyla HDP'ye göz kırpmış ancak Diyarbakır annelerini de bir yandan yok saymıştır” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)