Babacan'dan sınır ötesi operasyon tepkisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyine yapılacak yeni bir operasyonun sinyalini verdi. Bu duruma karşı çıkan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Operasyon neden şimdi yapılıyor? Kapsamı nedir? Siyasi partileri bilgilendirmek zorundasınız." diyerek yakındı.

GÜNDEM 01.06.2022, 16:36 01.06.2022, 16:53 Hakan Öksüz
Babacan'dan sınır ötesi operasyon tepkisi!

Terör yuvalarını imha etmek için Kuzey Irak'ta başlatılan Pençe-Kilit Harekatı, başarılı bir şekilde sürdürülüyor.

Barış Pınarı ve Zeytin Dalı gibi harekâtlar sayesinde terör örgütlerinin beli kırılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzey bölgelerini terörden arındırmak için yeni bir operasyon yapılacağı sinyalini verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, düzenlediği haftalık basın toplantısında, Erdoğan'ın sınır ötesi operasyon sinyalini değerlendirdi. 

"Milli güvenlik konularını araç etmeyin"

AK Parti hükümetinin, diğer siyasi partilere bununla ilgili bilgi vermediğinden yakınan Babacan, "Ülke içindeki sorunların üzerini örtmek için milli güvenlik konularını kullanmayın. Bahsettiğiniz bu operasyonların kapsamını anlatmıyorsunuz. Bu operasyon neden şimdi gündeme geldi?" ifadelerini kullandı.

"Operasyonla ilgili bize bilgi verilmeliydi"

Siyasi partilerin, operasyon konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Ali Babacan, "Operasyona giden askerler, tüm Türkiye'nin evlatları. İsteğimiz karmaşık değil. Operasyonu yürütmekle sorumlu kişiler, randevu isteyecek ve bizi bilgilendirecek. Belki bizim de önerilerimiz olacak. Operasyon hakkındaki detayları bilmek zorundayız." diye konuştu.

Yorumlar (0)