Aktay: "Amerika seçimleri bizim için önemli değil"

Haber Ne Diyor muhabiri Meryem Zelal Direkçi’nin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, dünyanın gündeminde olan ABD seçimleri için “Seçimleri kim kazanırsa kazansın bizi çok fazla etkilemez. Eminim ki Joe Biden kazanırsa Türkiye’nin önemini anlayacaktır. Ve Türkiye ile iyi ilişkiler kurmanın Amerika’nın yararına olacağını kendisi de idrak edecektir.” dedi.

GÜNDEM 06.11.2020, 13:30 12.11.2020, 12:43

Tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye'nin pandemiyle mücedele noktasında başarı gösteren ilk üç ülke arasına girdiğini söyledi. Son dönemde salgın sebebiye tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonomide bir küçülme yaşandığını belirten Aktay, "Şu an Türkiye'de ekonomi güllük gülistanlık desek ayıp etmiş oluruz. Hem haksızlık etmiş oluruz hem de birçok insanın yaşadığı ekonomik sıkıntıları hafife alarak insanlara ayıp etmiş oluruz" dedi. 

Aktay, yaşanan tüm olumsuzluk ve pandemi salgınına rağmen Türkiye'nin sağlık ve ekonomi sistemlerinin çökmediğini bilakis birçok ülkeye göre Türkiye'nin çok hızlı toplarlandığını kaydetti.

Yorumlar (0)