15 ilde operasyon! Çok sayıda gözaltı var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 ilde düzenlenen “Bozdağan-30” operasyonlarında 147 örgüt üyesinin yakalandığını belirtti.

GÜNDEM 28.04.2024, 09:35 29.04.2024, 18:06 Buse Önder
15 ilde operasyon! Çok sayıda gözaltı var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Bozdoğan-30" operasyonları kapsamında, 147 terör örgütü şüphelisinin yakalandığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, Adıyaman, Ağrı, Aydın, Burdur, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Kilis, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Tekirdağ ve Van illerinde Jandarma ekiplerince operasyonlar düzenlendi. Ayrıca İstanbul, Mersin, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Elazığ, İzmir, Kilis, Manisa, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illerinde de Emniyet Müdürlükleri tarafından operasyonlar gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlıkları ve Emniyet Müdürlükleri tarafından yapılan operasyonlarda şüphelilerin, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne yardım etmek gibi suçlarla suçlandıkları belirlendi.

‘Basın yapılanması’ faaliyeti

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, şüphelilerin bölücü terör örgütünün "Basın Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

Bu kapsamda, terör örgütü lehine yayın yapan haber sitelerinde faaliyet yürüterek propaganda içerikli program ve haberler hazırladıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları ve terör örgütünün basın komitesi içerisinde faaliyet gösterdikleri ortaya çıktı.

Çok sayıda materyal ele geçirildi

Diğer illerde gerçekleştirilen operasyonlarda ise şüphelilerin nevruz etkinliklerine katılarak terör örgütünün propagandasını yaptıkları, ülkemize illegal yollardan geçerek yakalanan terör örgütü mensuplarına yardım ettikleri, geçmiş dönemlerde terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kayıtları bulunduğu belirlendi.

Operasyonlar neticesinde çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, plastik el bombası ile dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Yorumlar (0)