Thomas Cook'un iflası diğer Avrupa ülkelerine sıçrıyor

İngiliz tur operatörü Thomas Cook, iflasını açıklamasından sonra Hollanda ve Belçika'daki iştirakleri de iflas ettiğini açıkladı.

EKONOMİ 01.10.2019, 09:26
Thomas Cook'un iflası diğer Avrupa ülkelerine sıçrıyor

Dünyadaki en eski ve en büyük seyahat şirketlerinden Thomas Cook'un iflasının ardından, Avrupa'da bulunan iştirakleri de iflasını açıklıyor.

Kısa vadede imkansız

Şirketin Hollanda'daki iştirakinin yaptığı yazılı açıklamada, şirketin Amsterdam Mahkemesine istifasını sunduğu ve kabul edildiği belirtildi. Ayrıca, iştirakteki 200 çalışanın toplu istifa başvurusu yapıldığı da açıklamada ifade ediliyor. Açıklamada, şirketin devamı için görüşmeler yapıldığı fakat kısa vadede bunun gerçekleşmesinin imkansız olduğu da belirtiliyor.

Şirketin bir diğer iştiraki Belçika'daydı, fakat kısa vadeli finansman engelleri konusunda bir anlaşma sağlanamadığı için Thomas Cook Belçika da resmen iflasını açıkladı. 91 acentesi ve 501 çalışanı olan Belçika iştiraki, çalışanlarını mağdur etmemek için yoğun bir biçimde gayret göstereceğini belirtti.

Ne olmuştu?

İngiliz seyahat acentesi Thomas Cook borçlanmaları yüzünden iflasın eşiğine geldi ve resmî olarak ticari faaliyetlerine son verdiğini açıkladı. 150 bini aşkın İngiliz vatandaşın, aralarında da Türkiye'nin bulunduğu ülkelerden kendi ülkelerine geri döndürmek için operasyonlar sürdürülmüştü.

Yorumlar (0)