"Thomas Cook'un yeri telafi edilecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Thomas Cook'un iflasının ardından yaşanabilecek turist kaybının telafi edileceğini belirtti.

EKONOMİ 27.09.2019, 14:51 27.09.2019, 14:58
"Thomas Cook'un yeri telafi edilecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Thomas Cook’un bu haftanın başlarında iflasından sonra kaybedilen turist sayısını telafi edebileceğini belirterek, bazı havayollarının ülkeye uçuşlarını artırmasının beklendiğini açıkladı.

Türkiye’nin turizm stratejisini duyurmak üzere İstanbul’da düzenlenen bir konferansta konuşan Bakan Mehmet Ersoy, Easyjet’in Türkiye’nin tatil beldelerine yıllık 350 bin kişiye ek kapasite sağlayacağını garanti ettiğini söyledi.

Turizm, özellikle yaz aylarında cari açığını hafifletmeye yardımcı olan Türkiye için önemli bir gelir kaynağı. Resmî verilere göre, 2018'de yaklaşık 40 milyon turistin ziyaretiyle 29.5 milyar dolar gelir elde etti.

Destek paketi

Türkiye Otelciler Federasyonu başkanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Thomas Cook’un çöküşünün ardından yılda 600 bin-700 bin turisti kaçırabileceğini söylemişti. Turizm Bakanlığı, daha önce etkilenen işyerlerine bir kredi destek paketini ulaştırmak için Maliye Bakanlığı ile birlikte çalıştığını belirtti.

Güvenli geri dönüş

Yetkililer Cuma günü yaptığı açıklamada, şirketin iflasının ardından yaklaşık 5 bin İngiliz turistin Türkiye'yi terk ettiğini söyledi. Antalya Valisi, 219 uçuşla toplam 4 bin 920 turistin ülkesine döndüğünü belirtti.

Açıklamada, Thomas Cook rezervasyonlarıyla Antalya'ya gelen İngiliz turistlerin güvenli geri dönüşü için çabaların sürdüğü de belirtildi.

Ne olmuştu?

İngiliz yetkililer, Pazartesi sabahı yaptığı açıklamada, büyük İngiliz tatil işletmecisi ve havayolu şirketi Thomas Cook'un "derhal yürürlüğe giren işlemlerden vazgeçtiğini" söyledi.

İkonik 178 yaşındaki İngiliz tur operatörünün iflası, finansal zorluklar ve yaklaşık 1,1 milyar avro (yaklaşık 1,37 milyar ABD doları) tutarında bir anlaşmanın sağlanamaması nedeniyle gerçekleşti.

İptal edilen uçuşlardan ve tatil rezervasyonlarından yaklaşık 150 bin kişi etkilenecek.

Yorumlar (0)