Sucuk ve pastırmada ramazan müjdesi

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, "Ramazanda sucuk ve pastırma fiyatlarında artış olmayacak." dedi.

EKONOMİ 30.03.2022, 18:46 31.03.2022, 11:12
Sucuk ve pastırmada ramazan müjdesi

Başkan Bağlamış, gerçekleştirdiği basın toplantısında, yaklaşan ramazan ayından evvel sucuk, kırmızı et ve pastırma fiyatları hakkında yorumda bulundu.

"2021 kötü geçti"

Geçtiğimiz ay pastırma ve sucuk fiyatlarına zam yapıldığını belirten Bağlamış, şöyle konuştu:

"Sucuğun kilosu 120 liradan 150 liraya yükseldi. Pastırma da 240 liradan 300 liraya yükseldi. Ramazanda fiyatlarda değişiklik olmayacak. Piyasa fiyatı ve maliyet arasındaki denge üretici aleyhine bozuldu. Geçtiğimiz sene, kırmızı et sektörü için çok kötü bir sene oldu. 

"Fiyat sınırımız bellidir"

Kayseri'de pastırma fiyatları 300 lirayı geçmiyor. Eğer bu yönde bir fiyatlandırma görmezseniz, şikayette bulunabilirsiniz. Gereken cezayı veririz. Sucukta da 150 lira üstü yasak. Tabii bu fiyatların altına da satış yapabilirler. Aynı imalatçı ikinci kez ceza aldığı takdirde üyelikten atıyoruz.

"Tavuk sucuğu üretimine karşıyız"

Biz mensuplarımıza son dört seneden beri kentimizde tavuk sucuğu üretimi yapmamaları yönünde uyarılarda bulunuyoruz. Çünkü bulaşan olduğu vakit et sucuğuna tavuk da bulaştırmış gibi oluyor. İmalatçılarımız ısrarla hem tavuk sucuğu hem de et sucuğu üretimini sürdürüyor. Bu üretim sürdüğü müddetçe, bu ifşalar da devam edecektir."

Yorumlar (0)