Binali Yıldırım’dan enflasyon değerlendirmesi: "ABD, enflasyonu bile bilmiyordu"

Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katılan Binali Yıldırım, ülke ekonomisi hakkında Türkiye ve ABD enflasyonunu karşılaştırdığı bir konuşma gerçekleştirdi. 

EKONOMİ 21.11.2021, 10:59 21.11.2021, 12:02
Binali Yıldırım’dan enflasyon değerlendirmesi: "ABD, enflasyonu bile bilmiyordu"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katıldı. Bakır Evi Başöğretmen Salonu’nda konuşma gerçekleştiren Binali Yıldırım, konuşmasında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 



“Amerika, enflasyon diye bir şey bilmiyordu” 

Binali Yıldırım: “Covid-19 salgını tüm dünyayı kasıp kavurdu. Bu dönemde Türkiye ve ABD’nin enflasyon oranlarında da değişiklik meydana geldi. Pandeminin getirdiği belirsizlikte yaşadığımız hayat pahalılığı ve ekonomik dalgalanmalar elbette ki bir mazeret değil. Bu, gerçek bir durum tespiti. Amerika ve Avrupa, pandemi öncesinde enflasyon denen bir şeyi bilmiyordu bile.” 





“Enflasyon bizde 2 kat, onlarda 7 kat arttı” 

Binali Yıldırım: “Pandemi döneminde Amerika’daki enflasyon oranı sıfırdan yüzde 7’ye yükseldi. Bu da 7 kat artış anlamına geliyor. Ülkemizde ise yüzde 10 olan enflasyon yüzde 20’ye çıktı. Bu da 2 kat artış anlamına geliyor. Bu iyi mi? Hayır elbette değil. Belirsizliği yönetemezsiniz. Hiçbir ülke bunu yapamaz. Kriz yönetilir ama belirsizlik asla. Hepimizin umudu, bu belanın bir an önce defolması.” 

Yorumlar (0)