Ayçiçek yağının fiyatı düşecek

GÜNYAĞDER (Güney ve Güneydoğu Anadolu Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği) Başkan Yardımcısı Hasan Özkan, bu sene 1,8 milyon tonluk rekor üretim beklentisinin ayçiçeği yağında fiyatı düşüreceğini aktardı.

EKONOMİ 26.07.2021, 23:18 27.07.2021, 10:01
Ayçiçek yağının fiyatı düşecek

GÜNYAĞDER Başkan Yardımcısı Hasan Özkan, bu sene 1,8 milyon tonluk rekor üretim beklentisinin ayçiçeği yağında fiyatı düşüreceğini dile getirdi.

Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, Çukurova'da yağlık ayçiçeği hasadının devam ettiğini kaydetti.

"Fiyatlar düşecek"

Bu sene hem dünya hem Türkiye çapında ayçiçeği üretiminde rekor hasat beklendiğini ifade eden Özkan, "Sezonun bütün üreticilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu sene 1,8 milyon tonluk üretimle rekor kırıyor olacağız. Aynı şekilde dünya genelinde de 59 milyon tonluk bir rekor üretim beklentisi söz konusu. Bu arz artışı, ayçiçeği yağı fiyatlarına düşüş olarak yansıyacaktır. Ayçiçeği yağında fiyatlar düşecek. Bu da tüketicinin ayçiçeğine daha uygun şartlarda ulaşmasını beraberinde getirecek." sözlerini sarf etti.

"Gıda enflasyonu da düşecek"

Özkan, geçtiğimiz sene ülkemizin 1 milyon tona yakın yağlık ayçiçeği ithal ettiğini, bu sezon ise 400 bin tonu aşkın ithalat beklendiğini kaydederek, "Lojistik ve kalite maliyetleri dikkate alınarak oluşacak rakamlar, ayçiçeği yağı fiyatlarını aşağı çekecek. Yurttaşlarımız daha uygun maliyetle sofralarında rafine ayçiçeği yağı tüketebilecek. Öte yandan, düşen fiyatlar gıda enflasyonuna pozitif yönde katkı sağlayacak." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)