Kuzey Irak'tan acı haber: 1 asker şehit düştü

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin açtığı taciz ateşi neticesinde bir uzman çavuş şehit düştü. Şehidin Kırıkkale'de bulunan baba ocağına acı haber ulaştı.

GÜNDEM 26.07.2021, 23:39 27.07.2021, 16:54
Kuzey Irak'tan acı haber: 1 asker şehit düştü

Kuzey Irak'taki Hakurk bölgesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucunda bir uzman çavuş şehit oldu.

Acı haber baba ocağına ulaştı

Kuzey Irak'ın Hakurk bölgesinde bulunan Goraspi Dağı'ndan teröristler tarafından açılan taciz ateşi neticesinde Hakkari Otluca Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi (27) şehit oldu. 

Baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı

3 yıl evvel göreve başlayan ve evli olduğu belirtilen Çelebi'nin acı haberi memleketi Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde ikamet eden babası Vehbi Çelebi (52) ve annesi Hatun Çelebi'ye (48) ulaştırıldı. 

Kırıkkale Belediyesi tarafından da Çelebi'nin evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Acı haberi alan şehidin komşuları ve yakınları evin önünde toplandı.



MSB'den açıklama

MSB tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadeler sarf edildi: 

"Pençe Harekatı bölgesinde 26 Temmuz 2021 tarihinde bir üs bölgemizden yol emniyetine çıkan unsurlarımıza bölücü terör örgütü üyeleri tarafından açılan taciz ateşi neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit düşmüştür."



Yorumlar (0)