YÖK'e göre en başarılı üniversite hangisi?

YÖK'ün yayımladığı "2018 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları"na göre "eğitim ve öğretim" alanında en başarılı üniversite ODTÜ oldu.

EĞİTİM 29.09.2019, 12:17 29.09.2019, 21:33
YÖK'e göre en başarılı üniversite hangisi?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan 5 ana başlıkta 45 kritere göre verilerin bulunduğu "2018 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları"nda "eğitim ve öğretim" alanında en başarılı üniversite oldu.

Üniversiteler 5 kategoride incelendi

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, bu raporun "eğitim ve öğretim", "Ar-Ge, proje ve yayın", "uluslararasılaşma", "bütçe ve finansman", "topluma hizmet ve sosyal sorumluluk" olmak üzere 5 kategoride üniversitelerin durumunu veriye dayalı izleme olanağı sunduğunu söyledi.

YÖK tarafından üniversitelerin 2019 verilerinin 2020'deki üniversite tercih döneminden önce duyurulacağını anımsatan Kök, "ODTÜ olarak Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'ndaki genel durumumuzu gördükten sonra sadece 'eğitim ve öğretim' alanında değil, diğer alanlarda da kendimizi geliştirmeyi, eksik olduğumuz yerleri görerek önümüzdeki yıllarda daha iyi noktalara gelmeyi amaçlıyoruz. Böylece gelişimimizi sürdürülebilir kılmak istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"Üniversiteler birbiriyle yarışmalı"

Üniversitelerin birbiriyle yarışmasının önemine değinen Kök, üniversitenin "eğitim öğretim", "araştırma" ve "topluma hizmet" olmak üzere üç ana hedefi olduğunu kaydetti.

Bilim Kafe etkinlikleri düzenleniyor

Bilimi topluma anlaşılır şekilde sunmak istediklerini söyleyen Kök, "Farklı şehirlerde 'Bilim Kafe' etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinliklerde öğretim üyelerimiz halka açık mekanlarda bilimsel sunumlar yapıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)