YKS birincisini Devlet Bahçeli okutacak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  eşit ağırlık birincisi Ümit Can Evleksiz'in eğitim masraflarını MHP lideri Devlet Bahçeli karşılayacak.

EĞİTİM 29.07.2020, 17:05
YKS birincisini Devlet Bahçeli okutacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) eşit ağırlık puan türünde Türkiye birincisi olan Osmaniye Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi öğrencisi Ümit Can Evleksiz'i arayarak tebrik etti ve eğitim masraflarını karşılayacağını iletti.

Alanı dışında elde ettiği Türkiye birinciliğini beklemediğini, sınavdaki başarısını ise disiplinli ve planlı çalışmaya borçlu olduğunu belirten YKS eşit ağırlık puan türü Türkiye birincisi Ümit Can Evleksiz, 12. sınıfta sayısal konular bitince eşit ağırlık çalıştığını, sınavda başarılı olmak için ders tekrarlarının büyük önem taşıdığını söyleyerek, 9, 10 ve 11. sınıflarda çalışmayınca 4 yılın bir seneye sığdırılamadığını, yeteri kadar tekrar yapılamadığını, bu yüzden çalışmanın zamana yayılması gerektiğini, deneme çözmenin çok önemli olduğunu ifade etti.

Temel Yeterlilik Testi'nde 9'uncu, Sayısalda 17'nci, Sözelde 4’üncü, eşit ağırlıkta ise 1'inci olan Ümit Can Evleksiz, bilgisayar alanında kendisini geliştirmek istediğini, bu yüzden de bilgisayar mühendisliği bölümünü tercih edeceğini dile getirdi.

"Sayın Bahçeli karşılayacak"

Türkiye birinciliğinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini arayarak tebrik ettiğini ve eğitim masraflarını karşılama sözü verdiğini kaydeden Ümit Can Evleksiz, "Sayın Devlet Bahçeli şehrini de önemsiyor. Şehrindeki başarılar onu sevindiriyor." dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ile TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yardımcılarının da kendisini arayarak tebrik ettiğini belirten Ümit Can Evleksiz, tüm öğrencilere düzenli, sistemli ve zamana yayarak çalışma tavsiyesinde bulundu.

Ümit Can Evleksiz'in babası Turgut Evleksiz ile annesi Sabiha Evleksiz ise evlatlarının başarısından heyecan ve mutluluk duyduklarını belirterek, oğullarının araştıran, teknolojiye ve bu alandaki gelişmelere önem veren bir öğrenci olduğunu ifade ettiler.

Yorumlar (0)