Şansızlığın böylesi: İlçenin ismiyle okulun ismini karıştırınca 1 yıllık emeği çöpe gitti

Samsun’da üniversite sınavına girecek genç kız ilçenin adıyla okulun adını karıştırınca YKS sınavına giremedi.

EĞİTİM 26.06.2021, 12:47 27.06.2021, 10:36
Şansızlığın böylesi: İlçenin ismiyle okulun ismini karıştırınca 1 yıllık emeği çöpe gitti

Samsun’da YKS’ye girecek bir genç kız ilçenin adıyla okulun adını karıştırınca yanlış okula gitti. Genç kız yerleri karıştırdığından dolayı sınava giremedi.

Okul adıyla ilçe adını karıştırdı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde yetkililerin uyarılarına karşın dikkatsizlikten mağduriyetler yaşandı. Samsun İlkadım ilçesinde ikamet eden M.K. ismindeki bir genç kız bir sene boyunca hayalini kurduğu üniversiteyi kazanmak amacıyla çalıştı. Bu sabah 19 Mayıs Anadolu Lisesi’ne sınava girmek için gelen kız salonun kapanmasına 15 dakika kalan diğer adaylar gibi elindeki sınav giriş belgesini görevlilere gösterince yanlış okula geldiğini görerek gözyaşlarına boğuldu.

Ağlayan kızı vatandaşlar teselli etti

Görevliler tarafından M.K.’ye 19 Mayıs Lisesi’nde değil, bulunduğu yere yaklaşık olarak 40 km uzaklıkta bulunan 19 Mayıs ilçesindeki Ondokuzmayıs Hamidiye İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde sınava gireceği söylendi. Genç kız okulun bahçesinden ayrılarak ağlamaya başladı. Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Musa Bilir genç kızın ağladığını görünce yardımda bulunmak istedi. Kendi aracıyla kızı sınava gireceği okula götürebileceğini söyleyen fakat aradaki mesafenin 40 km olmasıyla yetişmelerinin olanaksız olduğunu söyleyen Bilir ve etrafta bulunan öğrenci aileleri kızı teselli etti.

Sınav salonunun kapandığı dakikalarda iki gençse koşarak okula geldi ve salona alınmayınca üzgün bir şekilde geri dönmek durumunda kaldı.

Yorumlar (0)