Zelenskiy'den Putin yorumu: Hatasının farkına vardı

İtalyan basınına konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşa girdiği için pişman olan Rusya lideri Putin'in çıkış yolları aradığını öne sürdü. Putin'den sonra Rusya'nın başına gelecek kişinin o kadar sert olmayacağını düşündüğünü söyleyen Zelenskiy, Ukrayna'nın AB üyeliği süreci hakkında da konuştu.

DÜNYA 18.01.2023, 10:19 19.01.2023, 09:14 Hakan Öksüz
Zelenskiy'den Putin yorumu: Hatasının farkına vardı

Rusya'ya karşı verdikleri mücadeleyi İtalyan medyasına anlatan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili konuştu. Ukrayna'ya savaş açmakla büyük bir hata yaptığının anlayan Putin'in çıkış yolları aradığını öne süren Zelenskiy, "Savaşı hızlı şekilde bitirerek amacına ulaşacağını düşünüyordu. Gelinen noktada çok hatalı bir işe kalkıştığını anladı. Şimdi de çıkış yolları aramanın peşine düştü." vurgusunu yaptı.

"Putin'den sonraki kişi o kadar sert olmayacaktır"

Nükleer silah kullanmanın daha büyük sorunlara yol açacağını ve Putin'in de bu yolu tercih etmeyeceğini kaydeden Zelenskiy, "Büyük başarısızlığının ardından Putin sonrası Rusya'da değişimler yaşanacaktır. Bence Putin'den sonra göreve gelecek kişi onun kadar sert olmayacak." ifadelerini kullandı. 

"AB üyeliği bizim için de Avrupa için de çok önemli"

Ukrayna'nın AB'ye katılmasının hem kendileri hem de Avrupa için kritik öneme sahip olduğunu belirten Volodimir Zelenskiy, "Savaşmamıza rağmen AB üyeliği için gerekli reformları gerçekleştiriyoruz. Putin'i engelleyemezsek savaş büyüyecek ve kıtadaki diğer ülkeleri de etkisi altına alacak. Polonya'ya saldırı durumunda NATO da devreye girmek zorunda kalacak. Aksi halde meşruiyetini kaybeder." dedi.

Yorumlar (0)