Trump’ın Instagram ve Facebook hesapları 2023’e kadar kapatıldı 

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Facebook’un aldığı kadar karşısında öfkelenerek “Önünde sonunda biz kazanacağız.” dedi. 

DÜNYA 05.06.2021, 10:09 06.06.2021, 10:11
Trump’ın Instagram ve Facebook hesapları 2023’e kadar kapatıldı 

Facebook, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın hesaplarını Facebook ve Instagram üzerinde kapatmış ve bu hesapların 7 Ocak 2023 tarihine kadar kapalı kalacağını duyurmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklamada Trump’ın “kamu güvenliğini riske atma” suçundan dolayı hesaplarının kapatıldığı ve bu durumun değişmesi halinde 7 Ocak 2023’ten sonra sosyal medya kullanmaya devam edebileceği belirtilmişti.

“Yasakları uzayabilir”

Facebook tarafından yayınlanan açıklamada ayrıca Trump’ın kamuyu riske atma durumunun araştırılacağı ve böyle bir riskin söz konusu olduğunda sosyal medya yasağının devam edeceği ifade edildi.

Yasaklara karşı öfke duyan Trump ise teknoloji firmalarının yaptığı susturma ve sensörün cezası kalmayacağını ve önünde sonunda kazanacaklarını duyurdu: “Bu durum, 3 Kasım 2020’deki hileli seçimde bana oy veren 75 milyondan fazla Amerikan vatandaşı için de hakarettir. Bir dönem Facebook’un kurucusu ve eşini akşam yemeğinde ağırlamıştık. Beyaz Saray’a döndüğümde artık Zuckerberg ve eşi için akşam yemeği düzenlenmeyecek.”



Diğer hesapları 6 Ocak’ta kapatıldı

ABD Kongresi’ne yapılan 6 Ocak 2021 baskınında 5 kişi ölmüş ve pek çok kişi çeşitli şekillerde yaralanmıştı. Trump’ın pek çok sosyal medya hesabı, kongre baskını ile birlikte kapatılmıştı. Donald Trump’ın şu anda Snapchat, YouTube, Twitter, Instagram ve Facebook’a giriş izni bulunmuyor. 

Yorumlar (0)