Sosyal medyadan uzaklaştırılan Trump, kendi iletişim platformunu kurdu

ABD eski Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformlarındaki hesaplarına sansür getirilip uzaklaştırılmasından sonra "From the Desk of Donald J. Trump" isminde, kendisine özel bir sosyal iletişim platformu kurdu.  

DÜNYA 05.05.2021, 10:55 05.05.2021, 15:27
Sosyal medyadan uzaklaştırılan Trump, kendi iletişim platformunu kurdu

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Trump, 6 Ocak’ta meydana gelen kanlı Kongre baskınının ardından, sosyal medya platformlarından teknolojinin dev şirketleri tarafından uzaklaştırılmıştı. 

Kendine özel bir iletişim platformu kurdu

Trump, ünlü sosyal medya platformlarından uzaklaştırılmasının ardından  "From the Desk of Donald J. Trump" ismiyle, özel bir sosyal iletişim platformu kurdu ve bu platformu, "güvenli ve özgürce konuşulacak bir platform" olarak değerlendirdi. 

Kullanıcıların, bu platform aracılığıyla Trump’a resim, mesaj ile video gönderebilecekleri belirtilirken bunun yalnızca tek yönlü bir iletişim olacağını ve bu platformun, Trump’un yalnızca takipçileriyle iletişim kurmasına izin verdiği kaydedildi.

Ünlü sosyal medya platformu Facebook’un, Trump hakkındaki kararını veremediği belirtilirken, Twitter yöneticilerinin ise Trump’ın, Twitter’dan kalıcı olarak engellendiğini aktardı.

2024’te yeniden aday olabilir

Trump, ABD’deki bir tv programında, 2024’te yapılacak Başkanlık seçimlerine ilişkin dikkat çekici değerlendirmeler yapmıştı. Bir sonraki seçimde aday olup olmayacağı sorusuna Trump, “Doğru zamanda bir açıklama yapmayı bekliyorum. Bildiğiniz üzere henüz çok erken. Ama bence insanlar o duyuruyu yaptığımda ok mutlu olacaklar” sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)