Trump’a Twitter'dan ikinci şok

Bir süre önce ABD’nin eski Başkanı Donald Trump'ın hesabını kapatan Twitter bu kez de Trump'ın açıklamalarının paylaşıldığı hesabı askıya aldı.

DÜNYA 07.05.2021, 11:27 09.05.2021, 08:58
Trump’a Twitter'dan ikinci şok

Twitter’la daha önce başı derde giren Trump, açıklamalarının yayımlandığı hesabında askıya alınmasıyla Twitter’dan ikinci büyük şoku yemiş oldu.

Twitter, Trump’a geçit vermiyor

6 Ocak’ta ABD'de yaşanan Kongre baskınından sonra Instagram ve Facebook gibi sosyal medya devleriyle aynı adımı atan Twitter, Trump'ın hesabını kapatmasının ardından yeni bir adım daha attı.

Trump'ın henüz yeni kurduğu, kendisine ait "DonaldJTrump/Desk (Trump'ın masası)" adlı hesabından yapılan paylaşımları yayımlayan Twitter, hesabı askıya aldı.

Twitter tarafından olaya ilişkin Amerikan basınına yapılan açıklamada, "Bizim tarafımızdan uygulanan yasak politikası gereği, daha önce kapatmış olduğumuz bir hesap hakkında paylaşım yapan veya bu hesap yerine açılan başka hesaplar konusunda da gereken adımları atmaya devam ediyoruz" denildi.

Trump'ın danışmanı Jason Miller ise gelişme üzerine kısa bir açıklamada bulunarak kapatılan hesabın Trump’a ait olmadığını ileri sürdü.

Hatırlanacağı üzere Instagram, Facebook ve Twitter’ın ardından YouTube ile Snapchat’da kalıcı şekilde Trump'ın hesaplarını birer birer kapatmıştı.

Bu gelişmeler üzerine ise 4 ay sonra Trump, "Trump Desk" adlı yeni bir platform kurarak hizmete soktuğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0)