Twitter'dan "Trump" açıklaması

Twitter, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yeniden başkan seçilmesi durumunda bile hesabının açılmayacağını duyurdu.

DÜNYA 11.02.2021, 07:52 12.02.2021, 09:40
Twitter'dan "Trump" açıklaması

Sosyal paylaşım platformu Twitter'ın finans müdürü Ned Segal, ABD'nin 45. Başkanı Donald John Trump'ın bir sonraki seçimde aday olması ve yeniden başkan seçilmesi hâlinde bile hesabına uygulanan yasağın süreceğini ifade etti.

Bir Amerikan kanalına röportaj veren Ned Segal, Donald Trump'ın süresiz kapatılan Twitter hesabı ile ilgili soruya, "Kapatılan bir hesabın yeniden açılması mümkün değil. Bu yasak kalıcı bir yasaktır." bilgisini verdi.

Ned Segal, aykırı bir davranış sebebiyle Twitter hesabı iptal edilen kişinin eski ya da mevcut bir kamu görevlisi olması durumunda bile şirketin kuralları gereği yeniden gelmesine izin verilmediğini bildirdi.

"Şirket politikamız, şiddete teşvik olmadığına emin olmak üzerine tasarlandı. Bu kuralımızı ihlal edenlerin dönüşüne izin vermiyoruz" diyen Ned Segal, Donald Trump'ın yeniden ABD Başkanı olmasının da sonucu değiştirmeyeceğini, şahsi Twitter hesabını kullanamayacağını açıkça dile getirdi.

6 Ocak 2021 tarihinde Donald Trump yanlıları Amerikan Kongresini basmış, sosyal medya şirketleri dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın hesaplarına ağır sansürler uygulamıştı.

Facebook ve Instagram, Donald Trump'ın hesaplarına erişimini sınırlı süreliğine engellemiş, Twitter ise daha radikal bir karar alarak 8 Ocak 2021 itibarıyla Donald Trump'ın kişisel hesabının süresiz olarak askıya aldığını ilan etmişti.

Yorumlar (0)