Trump'a azil soruşturmasında son durum!

ABD'de Başkan Donald Trump'a yönelik yürütülen azil soruşturması sürüyor. Soruşturmada iki yetkilinin daha ifade metinleri paylaşıldı.

DÜNYA 06.11.2019, 00:53
Trump'a azil soruşturmasında son durum!

Temsilciler Meclisi İstihbarat, Denetleme ve Dış İlişkiler Komiteleri, yaptıkları ortak açıklama ile azil soruşturması kapsamında kapalı oturumlarda konuşan ABD'nin eski Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker ve ABD'nin AB Temsilcisi Gordon Sondland'ın ifade metinlerini yayımladıklarını açıkladı.

Yayımlanan metinlere göre Volker, Trump'ın Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ile 25 Temmuz'da yaptığı telefon görüşmesinde Joe Biden ve ailesinin konusunun açılmasının kendisini kaygılandırdığını kaydetti.

Görüşmenin iç siyasette etkisinin kar topu gibi büyüdüğünü belirten Volker, bu görüşmenin ABD-Ukrayna ilişkilerini etkilediğini söyledi.

Volker, Trump'ın Biden ailesine yönelik Ukrayna ile ilgili iddialarının da doğru olmadığına inandığını ifade etti.

Sondland'dan ifade değişikliği

Diğer taraftan, AB Temsilcisi Sondland'ın Temsilciler Meclisinde 17 Ekim'de verdiği ifadeyi dün değiştirdiği belirlendi.

Ukrayna'ya Biden ailesini araştırması için bir baskının söz konusu olduğunu kaydeden Sondland, "Büyük bir toplantının ardından Zelenskiy'in Başdanışmanı Andriy Yermak ile görüştüm ve ona eğer kamuya açık bir yolsuzlukla mücadele yayımlamazlarsa, askeri yardımların sürmeyeceğini söyledim." dedi.

Wells Griffith ve Michael Duffey, ifade vermeyecek

Bu arada, soruşturma kapsamında Temsilciler Meclisinde ifadeye çağrılan iki Beyaz Saray yetkilisinin ise bu çağrıya uymayacakları belirtildi.

Ulusal Güvenlik Konseyi Uluslararası Enerji ve Çevre Kıdemli Direktörü ve Trump'ın Özel Asistanı Wells Griffith ile Yönetim ve Bütçe Ofisi yöneticisi Michael Duffey, bugünkü oturumlarda ifade vermeyi reddetti.

Yorumlar (0)