Rus büyükelçi: ABD hükümeti bizi ablukaya aldı!

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, Bank Of Amerika'nın, New York ile Houston konsolosluklarının banka hesaplarını askıya aldığını kaydetti. Antonov, "New York ile Houston konsolosluklarının banka hesaplarını askıya aldılar. ABD hükümetinin ablukasındayız." dedi.

DÜNYA 24.04.2022, 19:06 25.04.2022, 01:30 Hakan Öksüz
Rus büyükelçi: ABD hükümeti bizi ablukaya aldı!

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşın şiddeti giderek büyüyor. Ukrayna'nın doğusundan saldırıya geçen Rusya, Mariupol bölgesinde kontrolü sağlamaya çalışıyor. Ukrayna ile yapılan müzakerelerin durdurulduğunu açıklayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, görüşmelerin çıkmaza girdiğini belirtti. 

Avrupa ülkeleri ve ABD dâhil olmak üzere pek çok devlet, Ukrayna üzerindeki iddiasından vazgeçmeyen Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulamaya başladı.

"Bank Of Amerika, bize yaptırım uyguluyor"

Rus tarafı, ABD'nin kendilerine uyguladığı ekonomik yaptırımın boyutlarının her geçen gün arttığını belirtiyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, kendilerine uygulanan ekonomik yaptırımlar hakkında konuştu. Antonov, ABD hükümeti tarafından ablukaya alındıklarını söyledi.

ABD'nin en büyük bankalarından olan Bank Of Amerika'nın, New York ile Houston konsolosluklarına ciddi yaptırımlar uyguladığını belirten Antonov, konuya dair ayrıntı verdi. 

"Banka hesaplarını askıya aldılar"

Antonov, "New York ile Houston konsolosluklarının banka hesaplarını askıya aldılar. ABD kurumları, büyükelçiliğimizi adeta ablukaya aldı. Çalışanlarımız, her gün tehditler alıyor. Çalışanlarımıza karşı çeşitli eylemler düzenleniyor. Zaman zaman dışarı çıkış yasağı koymak zorunda kalıyoruz. Çalışanlarımızın karşılaştığı tehditler, ABD hükümetinin politikaları yüzünden." diye konuştu.

Yorumlar (0)