Rusya’nın Luhansk’a gerçekleştirdiği saldırıda 8 kişi yaşamını yitirdi

Rusya Ukrayna’da sivil bölgelere yaptığı saldırılara devam ediyor. Luhansk Valisi Sergey Gayday yaptığı açıklamada Rusya’nın son gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

DÜNYA 24.04.2022, 15:51 25.04.2022, 09:21
Rusya’nın Luhansk’a gerçekleştirdiği saldırıda 8 kişi yaşamını yitirdi

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim yaklaşık son 2 aydır devam ederken Rusya sivil bölgeleri vurmaya devam ediyor. Luhansk Valisi Sergey Gayday yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Rusya şu anda Luhansk’a saldırıyor. Saldırılar sonucunda 8 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Ayrıca en az 7 ev ve bir adet karakol da yıkıldı. Dün Zalatoy ve Gorniy kentlerine gerçekleştirilen saldırılarda da 6 kişi yaşamını yitirdi ve 2 kişi ağır bir şekilde yaralandı. Popasna şehrine geçtiğimiz günlerde düzenlenen saldırıda da 2 kişi göçük altında kalarak hayatını kaybetmişti.

“Ruslar dün 12 kez sivil yaşam alanlarını hedef aldılar”

Dün Rubijine şehrinde Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafında yapılan arama ve kurtarma çalışmalarında 3 kişinin göçük altında kalarak yaşamını yitirdiğini belirten Gayday sözlerine şu şekilde devam etti:

Ruslar dün 12 kez sivil yaşam alanlarını hedef aldılar. Severodonetsk, Lısıçansk, Zalatoy ve Gorniy kentlerinde insanlar zarar gördü. Lısıçansk kentinde çok katlı bir bina ve Rubijine kentinde ise 1 adet müstakil ev yanarak kullanılmaz hale geldi. Severodonetsk şehrinde ise 5 ev ve 1 polis karakolu zarar gördü.

“Birliklerimize yapılan saldırılar Donetsk bölgesinde daha aktif hale gelmiş durumda”

Bunun yanı sıra Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından Lugansk ve Donetsk bölgelerinde gerçekleştirilen silahlı çatışmalara ilişkin de şu ifadeler kullanıldı:

Birliklerimize yapılan saldırılar Donetsk bölgesinde daha aktif hale gelmiş durumda. Popasna ve Rubijine kentlerinde ise çatışmalar devam ediyor.

Yorumlar (0)