Irkçı siyasetçi Paludan polis eşliğinde Kur’an-ı Kerim yaktı

İsveç'in başşehri olan Stockholm'de Müslümanların ikametinin fazla olduğu bölgede Danimarkalı ırkçı siyasi, Sıkı Yön Partisi önderi Rasmus Paludan polis koruması eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakmayı sürdürüyor.

DÜNYA 15.05.2022, 17:54
Irkçı siyasetçi Paludan polis eşliğinde Kur’an-ı Kerim yaktı

Rasmus Paludan polis koruması ve kurşun geçirmez bir zırhlı araç eşliğinde Stockholm'ün Husby Mahallesi'ne geldi. Burada eylemlerini gerçekleştiren Paludan Kur'an-ı Kerim’i ateşe vererek İslam dinine ve Hazreti Muhammed'e küfürler etti. İkamet ettikleri binanın hemen yanında yaşanan bu olay üzerine balkonlara çıkarak tepki gösteren Müslümanlar, "Bugün cumartesi biliyorsunuz. Evimizde çocuklarımızla beraber rahatça vakit geçiremeyecek miyiz? Bu adamın İslam karşıtı küfürlerini dinlemek zorunda değiliz" diyerek polislere tepki verdi.

100 polisle beraber geldi

Paludan'ı takribî 100 polis çevreledi. Bunun yanı sıra İsveç İstihbarat Örgütünden (SEPO) 10 adet sivil polis yakın koruma olarak yanında durdu.

Daha sonrasında Paludan, Türklerin yoğunlukla yaşadığı Hallunda Mahallesi'ne polis konvoyuyla beraber giderek, bir Türk lokantasının hemen önünde tekrar Kur'an-ı Kerim’i ateşe verdi. Lokantanın işletmecisi olan Osman Demir, yaşanan olaya tepki göstermek için Paludan’a yumurta fırlattı. Bu durumun üzerine çevredeki polisler, Osman Demir'e saldırarak ve lokantasını kapatmak zorunda bıraktı.

Paludan’ın gerçekleştireceği provokasyon için çevrede yapılan tren ve otobüs seferlerinin iptal edildiği öğrenildi. Diğer yandan olay esnasında Paludan'a tepki veren 2 kişi ise polis tarafından nezaret altına alındı.

12 Mayıs tarihinden bu yana İsveç'te ırkçı siyasetçi Paludan tarafından polis koruması eşliğinde 7 bölgede Kur'an-ı Kerim yaktığı belirtildi.

Yorumlar (0)