Biri bu provokatörü durdursun! İsveç'ten sonra bu kez Danimarka'da Kur'an yaktı!

Aşırı sağcı Rasmus Paludan isimli provokatör, İsveç’ten sonra bu defa da onlarca polisin gözetimi altında Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yaktı. 

GÜNDEM 20.04.2022, 08:39 20.04.2022, 09:50
Biri bu provokatörü durdursun! İsveç'ten sonra bu kez Danimarka'da Kur'an yaktı!

Stram Kurs lideri ve aşırı sağcı olduğu bilinen İsveç-Danimarka vatandaşı Rasmus Paludan, geçtiğimiz günlerde İsveç'te polis gözetiminde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Aşırı sağcı Paludan, provokasyona devam ediyor

Paludan, İsveç'ten sonra bu kez de Danimarka'da da provokasyonuna devam etti.

Danimarka’nın Tarnby şehrinde bulunan ve Müslümanların bulunduğu Sneserevej Mahallesi'nde Kur’an-ı Kerim yakan provokatöre, onlarca polisin haricinde Danimarka İstihbarat Teşkilatı personeli de yakın korumalık yaptı.

Paludan söz konusu saldırıyı, İsveç’te bulunan polislerin kendisini iyi bir şekilde koruyamadığını ve Danimarka polisinin gerektiği gibi kendisini koruyabildiğini göstermek için düzenlediğini açıkladı.

İsveç’i birbirine katmıştı

14 Nisan’da İsveç’in Linköping şehrinde Paludan’ın, bir meydanda Kur’an-ı Kerim’i yakmasının ardından ülkedeki birçok şehirde şiddet olayları yaşanmış, çıkan arbedede 26’sı polis olmak üzere 40 kişi yaralanmış, 40’ı aşkın kişi ise gözaltına alınmıştı. Çıkan olaylarda çok sayıda araç ateşe verilmişti.

Danimarka'da ırkçılık da başta olmak üzere 2020 yılında pek çok suçtan bir ay hapis cezası alan Paludan, Belçika ve Fransa’nın dışında diğer Avrupa ülkelerinde de Kur’an-ı Kerim eylemleri planladığı ifade ediliyor.

Yorumlar (0)