İlginç Putin haberlerine Kremlin'den yanıt!

Bir yayın kuruluşu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kanser tedavisi gördüğünü ve geyik boynuzlarından elde edilen kanla banyo yaptığını ileri sürdü. Kremlin'den yanıt geldi.

DÜNYA 02.04.2022, 20:19 Hakan Öksüz
İlginç Putin haberlerine Kremlin'den yanıt!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla başlayan savaş, 38 gündür devam ediyor. Savaş boyunca her iki ülkeden de diğer ülkenin devlet başkanı ile ilgili dikkat uyandırıcı haberler servis ediliyor. Bu iddialardan biri de Rusya’da yasaklılar listesine giren araştırma şirketi Proekt tarafından ortaya atıldı. İddiaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 4 yıldır kanser tedavisi görüyor.

İddia: "4 yıldır kanser tedavisi görüyor"

Araştırma şirketinin iddiasına göre bir kanser cerrahı, son yıllarda Putin'i tedavi amaçlı 35 defa ziyaret etmiş. Rusya Devlet Başkanı'nın 70'inci doğum gününün yaklaştığını hatırlatan Proekt grubu, "Putin, tiroid kanseri konusunda uzmanlaşmış bir doktor ekibiyle görüşüyor. Ekip üyeleri arasında onkoloji olan Yevgeny Selivanov de bulunuyor." iddialarında bulundu.

Kremlin Sözcüsü Peskov: "Kanser değil"

Öte yandan Putin'in, alternatif tıp yöntemlerine de merak sardığı ileri sürüldü. Haberde, "Putin, koparılmış geyik boynuzlarından elde edilen kanlarla banyo yapıyor." denildi. 

Haberlere jet hızıyla yalanlama geldi. Söz konusu haberlerin tamamen hayal ürünü olduğunu belirten Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, bir gazetecinin sorusuna, "Hayır, sayın Putin kanser değil." yanıtını verdi.

Yorumlar (0)