Evine girince şok oldu

Bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın el koyup karargâha dönüştürdüğü evine, Barış Pınarı Harekâtı sonrası kavuşan Rasulaynlı Muhammed Rummane, görünce şok olduğu poster ve paçavraları tek tek indirdi. Rummane, "Duvarlara astıkları pislikleri görüyoruz. Allah'ın laneti (teröristbaşının) üzerine olsun" dedi.

DÜNYA 25.10.2019, 13:52
Evine girince şok oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Millî Ordusu (SMO) ile birlikte gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı'yla terörden kurtarılan Rasulayn ilçesine dönen vatandaşlardan Muhammed Rummane, evini bölücü terör örgütü YPG/PKK tarafından karargâha çevrilmiş şekilde buldu.

Türkiye'nin başlattığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen Barış Pınarı Harekâtı kapsamında terörden arındırılan Rasulayn ilçesi sakinleri, bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristlerin el koyduğu evlerine tek tek dönüyor.

Rasuylan'da 20 yıl boyunca su işleri müdürü görevini yürüten Rasulaynlı Muhammed Rummane, ilçeye döndükten sonra 6 yıldır uzak kaldığı evine gitti. Rummane'nin evine dönüşüne eşlik eden Anadolu Ajansı kameraları da o anları kaydetti.

6 yıldır görmediği evine girer girmez şükür secdesi yapan Rasulaynlı Muhammed Rummane, karşılaştığı manzara karşısında ise öfkelendi.

İnşaat mühendisi Rasulaynlı Muhammed Rummane, kendi elleriyle tasarladığı evinin duvarlarına asılı örgütün sözde bayrak denilen paçavralarını ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın ve elebaşı posterlerini tek tek söküp yere fırlattı.

"Evimi karagâha çevirmişler"

Rasulaynlı Muhammed Rummane, "Burası benim evim. Kendi ellerimle tasarlamıştım. Bu evi, 30 yıl önce kendi paramla satın almıştım, çocuklarım da bu evde büyüdü. (YPG/PKK'lı teröristler) Evimi karargâha çevirmişlerler." diye konuştu.

"Bu poster de domuz Öcalan'a ait"

Evinin içerisinde dolaşan Rasulaynlı Muhammed Rummane, "(Eliyle işaret ederek) Bu da onların fotoğrafları. Bu da onların tanrı olarak gördüğü terörist Abdullah Öcalan'ın posteri. Buraya duvara astıkları da onların pis bayrakları. (Diğer duvara dönerek) Bu poster de domuz Öcalan'a ait." şeklinde konuştu.

Rasulaynlı Muhammed Rummane, 2013 yılında Beşşar Esed rejiminin Rasulayn'dan çekilerek kontrolü bölücü terör örgütü YPG/PKK'ya verdiğini, teröristlerin de kendisini ve aile fertlerini ilçeden çıkardığını anlattı. 

"Allah'ın laneti onun (Öcalan) üzerine olsun"

Rasulaynlı Muhammed Rummane, yuvasına döndüğü için mutlu olduğunu belirterek, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

"Biz bu topraklar için kan döktük, buraların asıl sahibi bizleriz." diyen Rasulaynlı Muhammed Rummane, evini dolaşmaya devam ederken, şu sözlerle Öcalan'a ve onun uşaklarına tepki gösterdi:
"Şimdi çocuklarımın odasına giriyoruz. Canım çocuklarım bu evde doğdu. Bu oda çocuklarımındı, içerisinde yatakları, dolapları ve oyuncakları vardı. Şimdi işe bu pislikleri kendi gözlerinizle görmektesiniz. Duvarlara astıkları pislikleri görüyoruz. Buraya da pis domuz Abdullah Öcalan'ın posterini asmışlar. Allah'ın laneti üzerine olsun."

Bölücü terör örgütü YPG/PKK, işgalinde tuttuğu Rasulayn'da sivillere ait evlerle cami ve kiliseler gibi pek çok mekanı karargâh hâline getirmiş, Türkiye topraklarına düzenlediği saldırılarda üs olarak kullanmıştı.

Yorumlar (0)