Dünyaca ünlü filmlerinin İngiliz aktörü Bernard Hill hayatını kaybetti

"Titanik" filminde Kaptan Edward Smith ve "Yüzüklerin Efendisi" filminde ise Kral Theoden rolleriyle hafızalara kazınan İngiliz aktör Bernard Hill’in hayatını kaybettiği açıklandı.

DÜNYA 05.05.2024, 20:03 06.05.2024, 15:41 Şeyda Gül
Dünyaca ünlü filmlerinin İngiliz aktörü Bernard Hill hayatını kaybetti

İngiliz aktör Bernard Hill’in menajeri Lou Coulson, aktörün bu sabah yaşamını yitirdiğini duyurdu. 1997 yapımı Oscar ödüllü Titanic filminde Kaptan Edward Smith ve Yüzüklerin Efendisi'nde Kral Théoden rolleriyle hafızalara kazınan deneyimli aktör Bernard Hill, 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Oyuncunun Pazar sabahı erken saatlerde vefat ettiği doğrulanırken, ailesinden yakında bir açıklama yapılması bekleniyor.

Bernard Hill kimdir?

Manchester'da 1944’te dünyaya gelen Bernard Hill, Titanik filminde geminin kaptanı Edward Smith’i canlandırmıştı. En çok Oscar Ödülü kazanan yapım olan Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde ise Kral Theoden rolünde oynayan İngiliz aktör Hill’in ölüm haberinin ardından sevenleri sosyal medyada üzüntülerini paylaştı.

Yüzüklerin Efendisi hayranları, filmde ölenlerin ardından söylenen "İyi ol. Git sen, git sen" paylaşımıyla üzüntülerini dile getirdi.

Yorumlar (0)