Almanya Başbakanı Scholz: Putin'in vahşiliğine karşı koyacağız!

Elmau Sarayı'nda yapılan G7 Liderler Zirvesi'nin kapanış konuşmasını yapan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Putin'in, Ukrayna halkına karşı takındığı saldırgan tutuma karşı çıkmaya devam edeceğiz. Gıda ve enerji arzında yaşanan sorunların çözümü için harekete geçeceğiz." dedi.

DÜNYA 28.06.2022, 17:32 Hakan Öksüz
Almanya Başbakanı Scholz: Putin'in vahşiliğine karşı koyacağız!

Dünyanın en büyük ekonomiye sahip 7 ülkesinin devlet başkanlarının bir araya geldiği G7 Liderler Zirvesi, cuma günü başlamıştı. Bugün sona eren zirvenin kapanış konuşması, Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından yapıldı. Scholz, "Putin kesinlikle savaştan galip çıkmamalı." ifadesini kullandı.

Almanya'nın Bavyera eyaletinde bulunan Elmau Sarayı'nda yapılan zirvenin kapanış konuşmasında önemli mesajlar veren Olaf Scholz, "Rusya'nın vahşi ve saldırgan tutumuna karşı çıkmaya devam edeceğiz. Ukrayna'nın direnişine destek vermek için gereken her şeyi yapacağımıza dair fikir birliği içindeyiz." dedi.

"Rusya alışveriş merkezine saldırdı, çok sayıda ölü var"

Dün yapılan Rus saldırısında Kremmenschock civarındaki bir alışveriş merkezinin vurulduğunu hatırlatan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Saldırı nedeniyle çok sayıda kişi hayatını kaybetti, birçok yaralı var. Putin'in vahşi tutumu bir kez daha gözler önüne serildi. Bunun karşısında teslim olmamız düşünülemez. Ukrayna'nın, egemenliğini savunabilmesi için gereken her türlü yardımı sağlamaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Gıda ve enerji arzı ile ilgili harekete geçeceğiz"

Ukrayna'ya bu yıl verdikleri ekonomik desteğin 2,8 milyar doları aştığını kaydeden Scholz, "Şunu belirtelim. Ukrayna'ya yardım kapsamında 29,5 milyar dolarlık bir paketi sunmaya hazırız. Ülkenin yeniden inşa edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Rusya'nın uyguladığı yaptırımlar karşısında zarar görmemek için diğer ülkelerle dayanışma içinde olacağız. Putin, Ukrayna'daki tahılı depolarda hapsederek bu durumu silah olarak kullanıyor. Küresel Gıda Güvenliği İttifakı'nın da desteğiyle 4,5 milyar dolarlık ilave fon sağlanacak. Gıda arzı ile birlikte enerji arzıyla ilgili de çalışmalarımız olacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)