ABD’de yeni bir fırtına uyarısı verildi 

ABD’de yaraları henüz sarılamayan Ida Kasırgası’nın ardından şimdi de Meksika Körfezi’nde yeni bir tropikal fırtına uyarısı verildi. 

DÜNYA 13.09.2021, 09:57 13.09.2021, 17:45
ABD’de yeni bir fırtına uyarısı verildi 

ABD Ulusal Kasırga Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Ida Kasırgası biteli henüz günler olmuş ve yaralar hala sarılamamışken Meksika Körfezi’nde yeni bir fırtına başladı. “Nicholas” isimli bu tropikal fırtına, bu sene yaşanan 14’üncü Atlantik Kasırga konumunda. 



Hızı 105 kilometreyi bulacak 

Teksas'ta büyük oranda etkili olmaya başladığı açıklanan Nicholas’ın şu anki hızı saatte 65 kilometre. Fakat uzmanlar, salı ve çarşamba günlerinde bu hızın 105 kilometreye çıkacağını bildiriyor. Ayrıca fırtınanın bir hafta içinde Houston, Louisana ve Dallas’a yayılması gündemde. 



Bölge halkı uyarıldı 

29 Ağustos’ta saatte 240 kilometre hızla Louisiana, Mississippi ve Alabama’yı vuran; milyonlarca dolarlık hasara neden olan Ida Kasırgası, ülkenin pek çok yerinde ani ve kuvvetli yağışlara ve sele sebep olmuştu. Ülke genelinde 100’den fazla can kaybı meydana gelirken uzmanlar, Nicholas fırtınası için bölge halkını yeniden uyardı. 

Yorumlar (0)