ABD'de Ida Kasırgası ağır hasar bıraktı: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

ABD'nin Louisiana eyaletinde etkisini hissettiren İda Kasırgası, ABD’nin bazı bölgelerinde ciddi hasara yol açtı.

DÜNYA 01.09.2021, 15:42 02.09.2021, 09:11
ABD'de Ida Kasırgası ağır hasar bıraktı: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Louisiana eyaletinin New Orleans kentinde, kasırganın sebep olduğu şiddetli rüzgar ve sel, elektrik hatlarına hasar verdi.

New Orleans şehrinde sokağa çıkma yasağı

Elektrik hatlarını onarmak üzere binlerce işçi çalışırken, yetkililer, su ve elektrik kesintileri, gaz ve gıda sorunlarının yanında bunaltıcı sıcaktan etkilenen bölgedeki vatandaşlara ücretsiz gıda sağlamak için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

New Orleans Belediye Başkanı LaToya Cantrell, kasırga sebebiyle elektrik şebekelerinin zarar görmesi ve şehrin karanlıkta kalması sebebiyle muhtemel suçları engellemek amacıyla gece sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Ayrıca pazar günü kategori 4 düzeyindeki rüzgar hızıyla Louisiana eyaletini etkileyen İda Kasırgası, Louisiana kentinin Grand Isle kasabasında toplu yıkıma yol açtı.

1400 yapının yarısı yıkıldı veya ciddi hasar gördü

Söz konusu kasabada, 1400’e yakın yapının yarısı ya yıkıldı ya da ciddi hasar gördü.

Dün gelgit dalgalarının taşıdığı kumla birlikte kasabadaki ana yol neredeyse tamamen kapanırken, elektrik direkleri de zarar gördü.

Tennessee'de sanat ve müzik festivali iptal oldu

Ida Kasırgası ile birlikte şiddetli yağmurlar sebebiyle Tennessee eyaletinin Nashville şehrindeki Bonnaroo Müzik ve Sanat Festivali’nin iptal edildiği açıklandı.

Festival alanlarının suyla dolması sebebiyle organizatörler, kamp yapmak ya da araba kullanmak için güvenli olmadığını kaydetti.

Her sene düzenlenen ve bu sene 2 Eylül'de başlayacağı tahmin edilen festivalin, Nashville'in bir saat güneydoğusunda bulunan Manchester'daki eski bir çiftlik bölgesinde başlaması planlanıyordu.

Yorumlar (0)