Henri Kasırgası sebebiyle ABD’de 140 bin haneye elektrik verilemiyor 

ABD’nin doğusunda etkili olan Henri Kasırgası, vatandaşların hayatlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. 140 bin haneye elektrik verilemediğini aktaran yönetim, kasırganın hızının saatte 95 kilometreyi bulduğunu belirtiyor. 

DÜNYA 23.08.2021, 16:16 24.08.2021, 14:57
Henri Kasırgası sebebiyle ABD’de 140 bin haneye elektrik verilemiyor 

ABD’nin doğusunda bulunan Rhode Island başta olmak üzere New England, Long Island ve New York gibi doğu eyaletleri Henri Kasırgası’ndan etkileniyor. Su baskınları, elektriksizlik ve şiddetli rüzgara karşı insanların dikkatli olmasını isteyen Valiler, bir süredir 140 bin haneye elektrik verilemediğini belirtti. 



Eyaletin pek çok bölgesinde etkili olan fırtına sebebiyle ağaçlar kökünden sökülürken elektrik direkleri de eğilerek tehlike oluşturdu. Birçok ev rüzgar ve su basması sebebiyle hasar gördü. ABD Başkanı Joe Biden ise fırtınadan olumsuz etkilenen bölge sakinlerine gereken yardımın yapılacağını bildirdi.  



Daha büyük su baskınları bekleniyor 

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Henri Kasırgası’nın daha büyük boyutlu su baskınları ve sele sebep olacağını bildirdi. ABD’nin doğu kıyılarına yaklaşan Henri Kasırgası sebebiyle New York’ta acil durum ilan edildi. ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Atlantik Okyanusu’nda oluşan Henri Kasırgası’nın şiddetini Kategori 1’e yükseltti. Ayrıca kasırganın, saatte 120 kilometre hız ile ABD’nin doğu kıyılarına doğru ilerlediği duyuruldu. Connecticut için de kasırga uyarısı yapıldı.  



New York’ta OHAL ilan edildi. New York Valisi Andrew Cuomo, kasırganın New York’ta uzun süre etkili olacağını ve acil durumlarda müdahale etmesi için 500 Ulusal Muhafız’ın görevlendirildiğini bildirdi. 



Yorumlar (0)