Henri Kasırgası, New York’ta acil durum alarmı verdirdi 

ABD’nin doğu kıyısında hızlı şekilde ilerleyen Henri Kasırgası sebebiyle New York eyaletinde acil durum ilan edildi. Vatandaşlar, güvenli alanlarda toplandı. 

DÜNYA 22.08.2021, 11:56 23.08.2021, 09:19
Henri Kasırgası, New York’ta acil durum alarmı verdirdi 

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Atlantik Okyanusu’nda oluşan Henri Kasırgası sebebiyle acil durum ilan etmeye başladı. İlk olarak New York eyaletinde ilan edilen durumun, “Kategori 1’e” yükseltilen ve hızı saatte 120 kilometreyi bulan kasırga olduğu belirtildi. 

ABD’nin doğu kıyılarına doğru ilerleyen kasırganın New York, New England ve Long Island bölgelerinde etkili olması beklenirken yetkililer ve vatandaşlar alarma geçti. 



Kasırga uyarıları arka arkaya yapıldı 

İlk olarak New York’ta acil durum ilan edildi ve sonrasında Long Island ile Connecticut için kasırga uyarıları yapıldı. New York Valisi Andrew Cuomo, Henri Kasırgası’nın sabah erken saatlerde New York’ta etkili olmaya başlayacağını ve acil durumlar için 500 Ulusal Muhafız görevlendirildiğini açıkladı. Ülkenin doğu kıyılarında yaşayanların şiddetli rüzgara, yağmura ve elektrik kesintilerine karşı hazırlıklı olması istendi. 

Yorumlar (0)