Google Fotoğraflar Nedir? Nasıl Kullanılır?

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.10.2020, 01:36
Google Fotoğraflar Nedir? Nasıl Kullanılır?

Güncel arama motorları arasında bir dünya devi olan Google fotoğraflarınız için bir veri tabanı oluşturur. Google Fotoğraflar olarak kullanılan uygulama depolama işlevi görmekten ziyade bir yedekleme imkânı sunuyor.

Telefon ya da bilgisayarımızda bulunan fotoğraflar bazen binleri aşıyor. Aranan bir fotoğrafın binlerce fotoğraf arasından seçilmesi zaman kaybı olacaktır. Bu gibi durumlarda Google Fotoğraflar uygulamasını kullanarak pratik olarak arama yapabilirsiniz. Örneğin; fotoğraflarınızın arasında bir balık fotoğrafı vardı ve onu bir türlü göremiyorsunuz. Bu durumda, arama kısmına "balık" yazdığınızda arama kriterine en yakın sonuçlar listelenecektir. Arama kriterini daraltarak ya da genişleterek aradığınız tüm fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

Google Fotoğraflar için bir depolama programı değil yedekleme programıdır demiştik. Bu şekilde çalışmasının bir getirisi olarak, Google Fotoğraflar içine yüklenen fotoğraf cihazdan silinse bile program içinde saklanmaya devam edecektir. Bilinçli olarak sildiyseniz ve tüm yerlerden kaldırmak isterseniz, yedeklenmiş fotoğraflar içinden de ayrıca silmeniz gerekiyor.

Google Fotoğraflar uygulaması bazı telefonlarda yüklü olarak karşımıza çıkabilir. Eğer telefonunuzda yüklü değilse kullandığınız işletim sisteminin marketinden programı ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Programı kullanabilmek için gmail hesabınızın aktif olması gerekiyor. Çünkü program kullanılmaya başlandığı anda otomatik olarak gmail ile etkileşim haline geçecektir. Daha sonra ayarlarınızda değişiklik yapmak için bu bilgilere ihtiyacınız olacak. Problem yaşamamanız için geçerli ve aktif bir hesaba bağlamanız önemlidir. En son olarak "yedekle ve senkronize et" seçeneği ile fotoğraflarınızı yedeklemeye başlayabilirsiniz. Devre dışı bırakmak isteğinizde, daha önce yedeklenen fotoğraflar silinmez. Ancak telefona yeni gelen fotoğraflar da yedeklenmez.

Google Fotoğraflar Güvenli Mi?

Google Fotoğraflar güvenli mi sorusu çok sık sorulan bir sorudur. Fotoğraflarımız gibi son derece özel anlarımızın başkalarının eline geçme ihtimali hepimizi endişelendirir. Bu yüzden Google Fotoğraflar güvenli mi değil mi yakından bakalım.

Aslında bu sorunun cevabı tamamen size bağlıdır. Az önce Google Fotoğraflar için gmail hesabı kullanıldığından bahsetmiştik. Siz kullandığınız mail hesabını ne kadar güvende tutarsanız fotoğraflarınız da o kadar güvende olur. Mail adresinize ve şifrenizi kimse ile paylaşmazsanız Google Fotoğraflar güvenli mi diye endişe etmenize gerek kalmaz. Ancak şifreniz üçüncü kişiler tarafından bilinirse her türlü erişime açık olacaktır.

Yorumlar (1)
Hulya 3 yıl önce
Fototaflarım yelimden silinmiş