Çin'de klon köpekler göreve başladı

Çin'de daha önce polis güçlerinde görevlendirilmek maksadıyla klonlanan köpeklerin Pekin Polis Kuvvetleri'nde çalışmaya başladıkları açıklandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.11.2019, 11:07 22.11.2019, 11:38
Çin'de klon köpekler göreve başladı

Çin'de polis gücünde kullanılmak amacıyla klonlanan 6 köpek, Pekin Polis Kuvvetleri'ne teslim edildi. Teslim edilen köpekler ise görev yapmaya başladı. Polis teşkilatının ilk klonlanmış köpeği olan Kunxun 19 Aralık 2018'de dünyaya geldi. Kurt-köpek kırması olan yavrunun teşkilatın 'Sherlock Holmes'u olarak bilinen yedi yaşındaki Huahuangma'nın 'harika genlerini' taşıdığını belirten yetkililer, klonlanmış köpek sayesinde polis köpeklerinin eğitim masrafını azaltmayı amaçladıklarını, gelecekte klonlama yöntemini sürdürmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca yetkililer, ellerinde işini mükemmel yapan bir polis köpeğinin genleri varken başka köpekleri eğitmekle uğraşmak istemediklerini açıkladı.

Çin hayvan klonlama Şirketi Sinogene tarafından klonlanan köpeklerin DNA'ları, Belçika Malinois cinsi köpeklerle yüzde 99 oranında eşleşme sağlıyor.

Konuyla ilgili önceki günlerde açıklama yapan Sinogene klonlama şirketi araştırmacısı olan Wan Jiusheng, klon köpeklerin tespit etme, koklama ve farklı çevrelere uıyum sağlama yetenekleriyle alakalı testlerde başarı elde ettiklerini ve genetik açısından potansiyelinin, diğer örneklerle kıyaslandığında daha iyi göründüğünü ifade etmişti.

Çin, polis köpeği klonlayan ilk ülke değil. Güney Kore, 2007’de ilk polis köpeğini klonlamıştı.

Yorumlar (0)