Hakeme yumruk attı, 3 yıl men cezası aldı!

Almanya'da bir futbolcu hakeme yumruk attı ve oyundan kırmızı kartla atıldı. Futbolcu, olay üzerine 3 yıl futboldan men cezası aldı.

SPOR 22.11.2019, 11:13 22.11.2019, 12:15
Hakeme yumruk attı, 3 yıl men cezası aldı!

Almanya'da amatör ligde oynayan bir futbolcu, geçtiğimiz Pazar günü oynanan maçta karşılaşmanın hakemine yumruk attı. Almayna'nın 11. liginde oynanan FSV Münster ve TV Semd maçı, 85. dakikada atılan yumruk sebebiyle terk edildi.

Karşılaşmanın 22 yaşındaki hakemi yumruk yüzünden bilincini kaybetti ve hemen olay yerine sevk edilen hava ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. 

"Ceza yerinde"

Perşembe günü açıklanan kararda yumruk atan futbolcu 3 yıllığına futboldan men edildi, takımı FSV Münster ise 500 avro ceza aldı. Hesse Futbol Federasyonu'ndan Theodor Greiner, kararın doğru olduğunu söyledi. Greiner, böyle olayların futbol sahalarında görülmemesi gerektiğini, verilebilecek en yüksek seviyeden ceza verildiğini ve cezanın yerinde olduğunu söyledi.

Almanya'da alt liglerin futbol müsabakalarında hakemlere gösterilen şiddet gün geçtikçe artıyor. Köln'de görev yapan hakemler Kasım ayının başında futbolcuların yerel maçlarda artan şiddetine karşı greve gitmişti. Yetkililer futbolcuların kendilerine tükürdüğünü, ırkçılık yaptığını ve fiziksel olarak darp girişimlerinde de bulunulduğunu belirtiyor.

Yorumlar (0)