Walt Disney World, özerkliğe elveda diyecek!

Edinilen bilgilere göre Walt Disney World'un, bulunduğu arazi üzerindeki özerkliği 2023 yılının Haziran ayında sona erecek. Tasarının, Florida Valisi Ron DeSantis tarafından onaylaması bekleniyor.

KÜLTÜR-SANAT 21.04.2022, 23:03 Hakan Öksüz
Walt Disney World, özerkliğe elveda diyecek!

ABD'nin Florida eyaletinde yer alan dünyaca ünlü eğlence merkezi Walt Disney World, her yıl milyonlarca kişiyi ağırlıyor. 1960'lı yıllarda inşa edilen merkez, o zamanlar Reedy Creek İyileştirme Bölgesi olarak bilinen bölgeye kurulmuştu. 

Walt Disney şirketine, arazinin planlamasıyla ilgili özerklik verilmişti. Şirket, arazi üzerinde istediği şekilde geliştirme çalışması gerçekleştirebiliyordu.

Vali DeSantis'in onayı bekleniyor

Florida eyaleti Temsilciler Meclisi, Walt Disney World’un bu özel statüsüne son verdi. Eğlence merkezinin ayrıcalığını feshetmek isteyen Temsilciler Meclisi, tasarıyı Florida Valisi Ron DeSantis'in onayına sundu. DeSantis'in onaylaması durumunda arazinin planlama ve geliştirme yetkisi, Walt Disney World'un elinden alınacak.

2023 yılının Haziran ayında özerklik sona erecek

Söz konusu tasarının onaylanması halinde Walt Disney World daha fazla vergi ödeyecek, ayrılacalıkları da kaldırılacak. Walt Disney World şirketi, konuya dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. Gelen bilgilere göre tasarının onaylanmasının ardından Walt Disney World’un özerkliği 2023 yılının Haziran ayında sonlanacak.

İddialara göre demokratları destekleyen Walt Disney World, Florida'nın cumhuriyetçi yönetimi ile ters düştü. Bu nedenle de ayrıcalıkları elinden alındı.

Yorumlar (0)