Türkiye'nin Oscar adayı, "Kuru Otlar Üstüne" oldu

Merve Dizdar'a Cannes'da "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" ödülü kazandıran Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filmi, Türkiye'nin Oscar adayı oldu. "En İyi Uluslararası Film" adayı olarak seçilen filmin Türkiye'deki prömiyeri 22 Eylül Cuma günü Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde yapılacak. Bilet gelirleri, deprem bölgesine bağışlanacak.

KÜLTÜR-SANAT 09.09.2023, 10:09 09.09.2023, 17:50 Hakan Öksüz
Türkiye'nin Oscar adayı, "Kuru Otlar Üstüne" oldu

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi Kuru Otlar Üstüne, Türkiye'nin Oscar adayı oldu. Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'ın "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" almasını sağlayan film, Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği tarafından "En İyi Uluslararası Film" adayı olarak seçildi. Oscar Ödül Töreni'nin 10 Mart 2024'te gerçekleştirileceği kaydedildi. 

Türkiye'deki prömiyeri 22 Eylül'de Altın Koza'da

Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filminin Türkiye prömiyeri, Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde gerçekleştirilecek. 22 Eylül Cuma günü saat 13.30'da yapılacak ön gösterime yönetmen Nuri Bilge Ceylan ile başrol oyuncuları Merve Dizdar, Musab Ekici ve  Deniz Celiloğlu katılacak. 

Bilet satışından elde edilen gelir, deprem bölgesine bağışlanacak

"İhtiyaç Haritası" adlı kooperatif ile iş birliği yapan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Kuru Otlar Üstüne'nin bilet satışından elde edilecek gelirin deprem bölgesine gönderilmesi kararını aldı. Filmin geliriyle birlikte çocuklar ve gençler için eğitici-eğlenceli etkinlikler düzenlenecek.

Kuru Otlar Üstüne filminin konusu

Kuru Otlar Üstüne filmi, yurdun doğusunda zorunlu hizmet süresini tamamlamaya çalışan resim öğretmeni Samet'in yaşadıklarına odaklanıyor. Anlam veremediği durumlarla karşılaşan Samet'in hayali, İstanbul'a atanmaktır. Bir kız öğrencinin taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalan Samet'in hayatı, kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile tanışmasıyla farklı bir yöne evrilecektir.

Yorumlar (0)