Ayakta alkışlanan Merve Dizdar gözyaşlarını tutamadı

Geçtiğimiz hafta 76. Cannes Film Festivali'nden En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanarak ülkeye dönen Merve Dizdar, Alice Müzikali esnasında ayakta alkışlanınca gözyaşlarını tutamadı.

KÜLTÜR-SANAT 30.05.2023, 14:37 Şeyda Gül
Ayakta alkışlanan Merve Dizdar gözyaşlarını tutamadı

Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki performansıyla Merve Dizdar, 76. Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alarak yurda döndü. Geçtiğimiz pazar günü oy veren Dizdar, şu sıralar "Ömer" dizisinin yanı sıra Alice Müzikali'nde rol almaya devam ediyor.

Dakikalarca ayakta alkışlandı

Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Enis Arıkan, İbrahim Selim ve Şükrü Özyıldız gibi isimlerle Alice Müzikali'nde rol alan Dizdar, dün akşamki gösterimde duygusal anlar yaşadı. Sahneye çıkar çıkmaz seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Dizdar, eğilerek selam verirken rol arkadaşları da sahneye gelerek oyuncuya sarıldı.

Ömrüm boyunca unutmayacağım

Müzikalin sonunda da seyirci bir kez daha Dizdar'ı dakikalarca ayakta alkışlayınca ünlü oyuncu bu kez gözyaşlarına hakim olamadı. Sosyal medya hesabında dün geceyle ilgili paylaşım yapan Dizdar, hayatım boyunca tiyatro yaptığını belirterek “Benim alkışlayan canım seyirci, canım oyun arkadaşlarım ve canım Alice bin kez teşekkür ederim ve ömrüm boyunca unutmayacağım” ifadelerini kullandı.

Teşekkür konuşması

Cannes'da kadın hakları vurgusu yaparak ödül konuşması yapan Dizdar, filmdeki "Nuray" karakterini tanımak için çok çalışmasına gerek kalmadığını belirtmişti. “Yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak, Nuray'ın ve Nurayların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor” ifadelerini kullanan Dizdar, ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşleri için aldığını söylemişti.

Cannes’de ödül kazanan 3'üncü Türk

Ödülü ayrıca Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan eden Dizdar, bu ödülle birlikte Cannes Film Festivali'nde oyuncu olarak ödül kazanan 3'üncü Türk oldu.

Cannes Film Festivali'nde bu dalda ilk ödülleri, yine Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği "Uzak" ile 2003'te Mehmet Emin Toprak ile Muzaffer Özdemir kazanmıştı. Merve Dizdar, 20 yıl aradan sonra aynı ödüle layık görülerek büyük bir gurur ve mutluluk yaşattı.

Yorumlar (0)