Sinema ve tiyatrolar açıldı! İşte alınacak önlemler...

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan normalleşme sürecinde kültür ve sanat faaliyetleri sırasında alınacak tedbirler duyuruldu. 

KÜLTÜR-SANAT 01.07.2020, 08:30 01.07.2020, 16:09
Sinema ve tiyatrolar açıldı! İşte alınacak önlemler...

Kültür ve sanat faaliyetlerine yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle alınan tedbirler sonucunda ara verilmişti. 

Kültür ve sanat tesisleri, normalleşme adımları kapsamında bugün tekrar aktif oldu. 

Peki, kültür ve sanat tesislerinde hangi önlemler alınacak?

Ziyaretçilere yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine dair bilgi sağlanması için tesislerin giriş bölümüne panolar yerleştirilecek. 

Girişi bölümünde ziyaretçilerin ateşleri ölçülecek. Ateşinin 38 dereceden fazla çıkması durumunda ziyaretçinin tesise girişine izin verilmeyecek ve hastaneye gitmesi için uyarıda bulunulacak.

Ziyaretçilerin tesislere maske takarak girmeleri ve içeride kaldıkları sırada maske takmaları gerekecek. Konuya ilişkin sık sık yazılı ya da sesli olarak çeşitli anonslar gerçekleştirilecek. Maskeye sahip olmayan ziyaretçilere mutlaka maske sağlanacak. 

Tesislerin girişi bölümlerinde el dezenfektanı bulunacak ve ziyaretçilerin ellerini dezenfekte ettikten sonra içeriye girmelerine izin verilecek. 

Salonların giriş ya da çıkışlarında, otoparklarda, gişelerde, danışmada ya da tuvaletlerde sıra meydana gelmesini önlemek için sosyal mesafe kuralına riayet edilecek biçimde şerit ve yer işaretleri konulacak. 

Bilet işlemlerinin online ortamda yapılması sağlanacak, ziyaretçilerin kâğıt bilet olmadan salona girebilmelerine izin verilecek ve temassız ödeme gerçekleştirilecek. 

Temaslı pos cihazı bulunması durumunda her kullanımın ardından cihazın dezenfekte edilmesi sağlanacak. 

Seanslar arasında kalabalık oluşmasını engelleyecek biçimde tiyatro, sinema ve konser gibi etkinliklerin başlama, ara verme ve bitiş saatleri düzenlenecek, salonun az kapasitede kullanılması gerekecek.

Seyircilerin koltuklarda birer boşluk bırakarak oturmaları sağlanacak. Salon kapasitesinin yüzde 60'ını geçmemek şartıyla sosyal mesafe kuralına uygun oturma düzeni sağlanmasına dikkat edilecek. 

Salonda su hariç içecek ve yiyecek tüketilmesine müsaade edilmesi halinde yeme-içme esnasında maskelerin çıkarılması gerekeceğinden seyirciler arasında sosyal mesafenin iki koltuk boş bırakılarak sağlanması gerekecek. 

Sosyal mesafe tedbiri, aynı aileye mensup olanlar için geçerli olmayacak.

Yorumlar (0)