Twitter, Trump'a yine engeli bastı!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı paylaşıma sınırlama getirdi.

DÜNYA 24.06.2020, 09:36
Twitter, Trump'a yine engeli bastı!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki soğuk savaş sürüyor.

ABD Başkanı Trump'ın ırkçılık karşıtı gösterilere katılan kişilere ilişkin yaptığı bir paylaşıma, Twitter tarafından "kötü davranış" etiketi basıldı. 

Trump, dün gece saatlerinde protestocuların Beyaz Saray'ın önünde bulunan, ırkçı Andrew Jackson'ın heykelini devirme girişiminde bulunmasını ve bölgede özerklik ilan etmek istemesini sert bir dille eleştirdi. 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Başkanı olduğu sürece Washington DC'de kesinlikle özerk bir bölge ilan edilemeyeceğini, protestocuların bunu yapma girişiminde bulunmaları halinde ciddi bir kuvvet ile karşılaşacaklarını ifade etti. 

Bunun üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter, Trump'ın bu paylaşımına "kötü davranış" etiketi bastı.

Twitter, bilgi kirliliğini engellemek için birtakım paylaşımların altına koyduğu "bilgiyi doğrulama" etiketini, Trump'ın Kaliforniya eyaletindeki "uzaktan oylama"ya ilişkin yaptığı paylaşıma da basmıştı. 

Trump, sosyal paylaşım sitesinin seçimlere müdahalede bulunduğunu ve buna müsaade etmeyeceklerini belirtirken, bu tarz platformların kapatabileceğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)