Sen Ben Lenin filmi, Moskova’da Türkiye’yi temsil edecek!

Yönetmenliğini Tufan Taştan’ın üstlendiği, başrollerinde Barış Falay, Saygın Soysal ve Melis Birkan’ın yer aldığı ‘Sen Ben Lenin’ filmi, 43. Moskova Film Festivali’nde yarışacak. Festivalin ‘Russian Trace’ bölümünde dünya galasını yapacak olan film, Türkiye’deki prömiyerini ise 40. İstanbış Film Festivali’nde gerçekleştiriyor!

KÜLTÜR-SANAT 18.04.2021, 14:15 19.04.2021, 12:18
Sen Ben Lenin filmi, Moskova’da Türkiye’yi temsil edecek!

Uzun bir zamandır yaptığı kısa film ve video çalışmalarıyla tanınan, birçok festivalden ödüllerde dönen başarılı yönetmen Tufan Taştan’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘Sen Ben Lenin’ filmi, görücüye çıkıyor. Taştan’ın senaryosunu Barış Bıçakçı ile kaleme aldığı film, dünya prömiyerini bu yıl 43. kez düzenlenecek olan Moskova Film Festivali’nde gerçekleştiriyor. Dünyanın köklü festivallerinden bir tanesinde ilk gösterimini yapacak olan film, hikayesini gerçek bir konudan ilham alarak gerçekleştiriyor. Film için ayrıca Edin Cansere’e ait olan ‘Mendilimde Kan Sesleri’ adlı şiir, şarkı haline getirildi. Seyyal Taner’in seslendirdiği şarkıyla beraber filmin müzikleri de Barış Diri tarafından yapıldı.



24 Nisan günü filmin ilk gösterimi Moskova’da

2000’li yıllarda gündemde olukça yer alan ve Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra Rusya kıyılarından denize atılan bir Lenin heykelinin Türkiye sularında karaya vurması sonrası yaşananlar, Sen Ben Lenin filminin konusu oluyor. Düzce’nin Akçakoca ilçesine kadar gelen heykel, bir dönem oldukça konuşulmuştu. Film, bu heykelin bir kasaba meydanına dikilmesiyle yaşananları odağına alıyor. Heykel, günümüzde ise Akçakoca Belediyesi’ne ait bir depoda kaderine terk edilmiş bir durumda bekletiliyor. Filmin ilk gösterimi, 24 Nisan Cumartesi günü Moskova’da yapılacak. 



Ünlü isimler bir araya geldi

Gerçek bir hikayeden konusunu alan filmde başlıca rolleri Barış Falay, Saygın Sosyal ve Melis Birkan paylaşıyor. Filmde ayrıca Nur Sürer, Serdar Orçin, Binnur Kaya, Murat Kılıç, Hasibe Eren, Necip Memili, Nazlı Bulum, Sarp Aydınoğlu, Özgür Çevik, Salih Kalyon, Bige Önal, Serkan Keskin, Utku Çakar, Barış Yıldız, Sarp Akkaya, Mustafa Kırantepe ve Şerif Erol gibi oyuncular da rol alıyor. Film ayrıca ülkemizin önemli yönetmenleri arasında gösterilen Pelin Esmer, Özcan Alper, Vuslat Saraçoğlu, Çiğdem Vitrinel ve Emin Alper’i de konuk oyuncu olarak ağırlıyor. Sen Ben Lenin filminin Türkiye’deki ilk gösterimi ise, 40. İstanbul Film Festivali’nin ‘Ulusal Yarışma’ bölümünde yapılacak. 

Yorumlar (0)